>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

FOTO Aeronave de vânătoare, trimise să intercepteze un AVION care a decolat din România. UPDATE: Aeronava de tip cargo, înmatriculată în UngariaMai multe aeronave de vânătoare britanice şi belgiene, au fost trimise să intercepteze, marţi dimineaţa, deasupra Mării Nordului, un avion cargo care a decolat din Bucureşti după ce s-a pierdut contactul cu acesta, relatează Express.co.uk.
Potrivit unor informaţii, acesta a fost escortat până la aeroportul din Birmingham şi a aterizat în jurul orei locale 07.30 (09.30, ora Românei). Călători, citaţi de Express.co.uk, au spus că alte zboruri au fost redirecţionate sau întârziate pentru a face loc avionului Saab 340.
Informaţii publicate pe Twitter sugerează că avionul "nu răspundea".
Potrivit The Independent, aeronava Saab 340, care a intrat în folosinţă în anul 1987, este operată de compania aeriană ungară de transport marfă Fleet Air International. În ultimele zile, aceasta a avut opriri în oraşele Brno din Cehia şi Cluj-Napoca din România.
Purtătorul de cuvânt de la Compania Naţională Aeroporturi Henry Coandă, Valentin Iordache, a declarat pentru MEDIAFAX că aeronava era de tip cargo de mici dimensiuni, cu număr de înmatriculare în Ungaria - HA - TAB (Ungaria), Fleet Air International ltd - companie ungureasca. Potrivit acestuia, avionul decolase de pe aeroportul Henri Coandă, la ora locală 3.39.

Informaţii publicate pe Twitter sugerează că avionul nu răspundea controlorilor de trafic aerian din Marea Britanie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu