>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

FOTO Cinci turişti, printre care doi minori, blocaţi în zăpadă pe Transalpina, ajutaţi să coboare de jandarmi


Cinci persoane, între care doi copii, au rămas blocate în zăpadă, după ce s-au aventurat cu maşina pe un drum închis circulaţiei de pe Transalpina, deşi nu aveau cauciucuri de iarnă, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor şi salvamontiştilor pentru recuperarea lor.
Cinci turişti blocaţi în zăpadă pe Transalpina, ajutaţi să coboare de jandarmi (Imagine: Jandarmerie)
Starea de sănătate a celor cinci turişti, doi minori şi trei adulţi, era bună, însă erau speriaţi de apropierea nopţii, arată Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba într-un comunicat transmis sâmbătă.
”Vineri la ora 21.30 subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Alba împreună cu doi lucrători din cadrul Salvamont Alba au ajuns la faţa locului, în apropiere de limita cu judeţul Vâlcea, unde stratul de zăpadă aşternut pe asfalt era de aproximativ 10 centimetri. Au identificat şi au scos din zăpadă autoturismul blocat care se afla pe un drum închis circulaţiei rutiere în această perioadă a anului, constatând, totodată, că acesta era echipat necorespunzător cu anvelope de vară”, potrivit IJJ Alba.
După deszăpezire, turiştii au fost conduşi la postul de Poliţie din localitatea Şugag. Jandarmeria Alba reaminteşte turiştilor că accesul spre Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte drumuri fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. ”Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului”, arată Jandarmeria Alba.(Mediafax)
 (Mediafax)(

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu