>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Interdicţia privind transportul aparatelor electronice, luată în legătură cu o ameninţare teroristă


Măsura de interzicere a transportului dispozitivelor electronice de dimensiuni mari la bordul avioanelor care se îndreaptă spre SUA a fost luată ca urmare unor informaţii privind o ameninţare teroristă ce vizează zborurile cu destinaţia SUA, informează ABC News online.
Autorităţile americane consideră informaţiile despre această ameninţare ca fiind "fundamentate" şi "credibile".
Potrivit unor surse citate de ABC, militanţii reţelei extremiste Stat Islamic încearcă să găsească modalităţi de comite atacuri teroriste la bordul avioanelor prin ascunderea de materiale explozibile în dispozitive electronice.
Eric Swalwell, un membru al Comisiei pentru Servicii de Informaţii din Camera Reprezentanţilor, a declarat că a avut mai multe discuţii cu Departamentul de Securitate Internă despre un "o nouă ameninţare aviatică".
"Ştim că adversarii noştri, grupurile teroriste din Statele Unite şi din afara Statelor Unite, încearcă să cauzeze prăbuşirea unui avion care se îndreaptă spre SUA. (…) Facem tot ce este posibil pentru a preveni acest lucru", a precizat Swalwell.
Peter King, un alt membru al Comisiei, a declarat pentru cotidianul The New York Times că interdicţia a fost introdusă pe baza unor "informaţii destul de recente" care indicau "posibile planuri".
Royal Jordanian, EgyptAir, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Qatar Airways, Emirates şi Etihad Airways sunt cele nouă companii aviatice vizate de interdicţia impusă de autorităţile americane.
Interdicţia se aplică la toate dispozitivele electronice mari, inclusiv laptopuri, tablete, camere foto şi video şi console de jocuri electronice. Totuşi, pasagerii vor avea în continuare posibilitatea să aducă telefoane mobile în bagajul de mână.
Un oficial american citat de The Associated Press a declarat că interdicţia se referă la toate zborurile spre SUA care decolează de pe zece aeroporturi internaţionale care deservesc oraşele Cairo (Egipt), Ammam (Iordania), Kuweit City (Kuweit), Casablanca (Maroc), Doha (Qatar), Riyadh şi Jeddah ( ambele în Arabia Saudită), Istanbul (Turcia), Abu Dhabi şi Dubai (ambele în Emiratele Arabe Unite).
Ulterior, şi Guvernul britanic a dispus interzicerea transportului aparatelor electronice de dimensiuni mari în avioane de pasageri care vin în Marea Britanie din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia şi Arabia Saudită.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu