>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Liviu Dragnea: Am vorbit cu Hans Klemm despre relaţia cu SUA. M-am întâlnit cu oficiali Exxon şi Bell Helicopter, să vină să investească în România


Preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, a precizat, marţi, că a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, cu care a discutat despre relaţia România-SUA, el arătând că a avut întâlniri şi cu reprezentanţi Exxon şi Bell Helicopter, pe care i-a invitat să investească în România.
Solicitat, marţi, la B1Tv, să precizeze ce a discutat cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, cu care s-a văzut în timpul zilei la biroul său de la Camera Deputaţilor, Dragnea a răspuns: „Am stabilit (vizita, n.r.). Nu m-am trezit cu domnul ambasador la uşă. Am stabilit lucrul ăsta (vizita, n.r.) de comun acord”.
„A venit domnul Radu Ioanid din SUA. De asemenea, a venit împreună cu dumnealui domnul ambasador Klemm. Am discutat despre câteva chestiuni legate de muzeul Holocaustului care se va înfiinţa în România. Este un lucru pe care l-am discutat cu domnul Ioanid şi la Washington când am fost. Şi, de asemenea, am discutat cu domnul ambasador exact despre lucrurile astea- despre evoluţiile din UE şi despre relaţia dintre SUA şi România”, a precizat Dragnea.
El a arătat că i-a spus lui Klemm că parteneriatul strategic dintre România şi SUA este extrem de important pentru noi şi e foarte bun, dar trebuie să înceapă să aibă o componentă economică substanţială.
„(...) Adică România să înceapă să aibă şi de câştigat din punct de vedere economic de pe urma acestui parteneriat strategic care din punct de vedere al apărării, militar, este în regulă, dar e bine pentru noi şi cred că şi pentru americani ca acest parteneriat să aibă o componentă economică efectivă”, a spus Dragnea.
Întrebat sub ce formă ar trebui să fie această componentă efectivă, Dragnea a răspuns: „Investiţii americane în România. (...) România trebuie doar prezentată. A venit Exxon, am avut întâlnire cu o delegaţie de la Exxon, cu vicepreşedintele de la Exxon. Am avut întâlnire cu cei de la Bell Helcopter, au venit la mine. Încep să fie interesaţi. Cu orice oficial american cu care mă văd spun lucrul ăsta: da, să vină să investească”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu