>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Apărării: Avem în plan achiziţionarea a cel puţin 20 de avioane F16


Gabriel Leş, ministrul Apărării, a declarat, luni, că ministerul are în plan achiziţionarea a 20 de avioane de tip F16, TBT-uri 8x8, dar şi alte echipamente pentru Armata Română. Proiectele ar putea fi discutate şi în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).
”Categoric nu se schimbă nimic la hotărârile CSAT care privesc programele strategice de înzestrare, dar vreau să le facem conform reglementărilor legale şi să beneficiem cât mai mult, inclusiv pe programul de guvernare, să integrăm cât mai mult în industria de apărare”, a declarat ministrul Apărării Gabriel Leş.
Printre priorităţile Ministerului Apărării se numără avioane de tip F16 şi Transportatoarele Blindate pentru Trupe 8x8 (TBT).
”A doua escadrilă de avioane F16, apărarea antiaeriană, TBT-urile 8X8, achiziţionarea să o grăbim. Achiziţionarea a cel puţin 20 de avioane avem în plan în acest moment, cu intenţia noastră de al face revitalizarea acestor aparate. Încă nu avem soluţia, nu ştim de unde vin aceste aparate, să le facem cât se poate în România. Tot avioane F16, de acelaşi tip”, a mai declarat ministrul Apărării.
Ministrul a precizat că avioanele vor fi achiziţionate, "de principiu", din Statele Unite ale Americii (SUA).
”N-aş putea să vă spun dacă aceste 20 de avioane vom reuşi să semnăm în acest an. Avioanele F16, de principiu, din Statele Unite, ca să completăm cele 12 avioane F16 pe care le vom avea până la sfârşitul anului. (...) Intenţia mea este, în acest moment, să achiziţionez ceea ce este necesar pentru armata României, dar pe de altă parte şi conform programului de guvernare, ceea ce îmi doresc foarte mult, mai ales că avem şi acest angajament politic de doi la sută, să integrăm cât mai mut în industria din România, că e privată, că e de stat şi aş vrea să vă spun că dacă astăzi am avea un produs în producţie în România, acela ar fi un produs pe care l-am achiziţiona. Bineînţeles, să corespundă cerinţelor operaţionale ale forţelor terestre”, a spus Gabriel Leş.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu