>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

MINISTRUL IONUȚ VULPESCU, LA TÂRGU JIU


Invitat de organizatori la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea celor șase decenii de la trecerea în eternitate a Titanului sculpturii moderne, Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu a ajuns la Târgu Jiu și a vizitat operele lui Constantin Brâncuși. Alături de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, de senatorul Florin Cârciumaru și deputatul Mihai Weber, acesta a fost informat de viceprimarul cu atribuții de primar al urbei noastre, dl. Aurel Popescu despre  importanța punerii în practică a proiectului de modernizare a Ansamblului "Calea Eroilor", dar și despre necesitatea înființării muzeului "Constantin Brâncuși" la Târgu Jiu. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a anunțat că va relua demersurile de introducere în circuitul cultural şi turistic a imobilului ’’Casa Gănescu’ de lângă Prefectura Gorj. Pe 16 martie se împlinesc 60 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncuși, ocazie cu care Consiliul Judeţean Gorj şi-a exprimat acordul de principiu privind punerea la dispoziţia Ministerului Culturii a imobilului ’’Casa Gănescu” pentru ca în actuala locație să funcționeze Muzeul Naţional ‘’Constantin Brâncuşi”.
Totodată, în acelaşi scop, Consiliul Judeţean Gorj şi-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziţia Ministerului Culturii sediul Secţiei de Artă din Municipiul Târgu Jiu, gestionat în prezent de Muzeul Judeţean Gorj “Alexandru Ştefulescu”.
Introducerea în circuitul turistic a imobilului ”Casa Gănescu” reprezintă un pas extrem de important pentru valorificarea patrimoniului cultural lăsat moştenire judeţului Gorj de Constantin Brâncuşi, susțin autoritățile județene.
Pentru concretizarea acestui demers, în primă fază, va fi supus dezbaterii şi aprobării Consiliului Judeţean Gorj. trecerea imobilului în administrarea Muzeului Judeţean Gorj ’’Alexandru Stefulescu”, urmând ca, ulterior, să fie reluate discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Culturii pentru înfiinţarea Muzeului ” Constantin Brâncuşi”. Ministrul va participa și la o dezbatere publică, care va avea loc la  sala de conferinţe a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Campusul studenţesc „Debarcader”. În cadrul dezbaterii , sunt incluse prezentări făcute de arhitectul Dorin Ştefan, legate de stadiul proiectului de amenajare şi modernizare a străzii „Calea Eroilor”, dar și o succintă prezentare a rezultatelor obţinute în urma cercetărilor efectuate de specialiști.                                                                                                                                                                        
                                                                                                                M.BECHERETE

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu