>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Partidul de centru-dreapta al premierului Mark Rutte a câştigat detaşat alegerile din Olanda - sondajePartidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD, centru-dreapta), al premierului Mark Rutte, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar din Olanda, urmat de formaţiunea populistă Partidul Libertăţii (PVV), a lui Geert Wilders, care este la egalitate cu alte două partide, arată sondaje efectuate la ieşirea de la urne.
Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD, centru-dreapta), al premierului Mark Rutte, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar din Olanda, urmat de formaţiunea populistă Partidul Libertăţii (PVV), a lui Geert Wilders, care este la egalitate cu alte două partide, arată sondaje efectuate la ieşirea de la urne.
Conform unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Ipsos, la comanda posturilor NOS şi RTL, Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD, centru-dreapta), al premierului Mark Rutte, a obţinut 31 de locuri în Parlamentul de 150 de locuri.
Pe poziţiile următoare se clasează, la egalitate, Partidul Libertăţii (PVV, extremă-dreapta, eurosceptic), condus de populistul Geert Wilders, cu 19 locuri, Mişcarea Creştin-Democrată (CDA, centru), tot cu 19 locuri, şi grupul social-liberal Democraţi 66 (D66), tot cu 19 locuri.
Formaţiunea VerziiStânga (GL, centru-stânga) ar urma să obţină 16 locuri, Partidul Socialist (SP, stânga) 14 locuri, iar Partidul Laburist (PvdA, centru-stânga) nouă locuri.
Formaţiunea extremistă eurosceptică Partidul Libertăţii (PVV), condusă de liderul populist Geert Wilders, a obţinut patru locuri în plus în Parlament comparativ cu actuala legislatură, dar cel mai probabil nu va avea nicio şansă de a forma o alianţă care să o propulseze la guvernare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu