>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Pavel Năstase, ministrul Educaţiei: Dorim să oferim elevilor un pachet educaţional pentru a rezolva problema auxiliarelor


Ministrul Educaţiei a declarat că urmează să lucreze la un pachet educaţional care să conţină manualul, ghidul profesorului şi un caiet de lucru. Această iniţiativă vine după ce ministerul s-a confruntat cu reclamaţii privind auxiliarele pentru care părinţii trebuie să plătească.
"Poate pe viitor, să gândim un pachet educaţional care înseamnă manualul, ghidul profesorului şi un caiet care să acompanieze manualul respectiv, care să fie livrat elevului la începutul anului şcolar şi care să nu mai necesite achiziţii de materiale auxiliare pe care părinţii le fac ulterior. Dar pentru asta, trebuie să facem o analiză serioasă şi să vedem şi impactul bugetar care ar urma. Acest pachet educaţional ar înlocui anumite discipline sau pe toate", a declarat, în Comisia de Învăţământ din Parlament, Pavel Năstase, ministrul Educaţiei.
Ministrul spune că problema auxiliarelor trebuie rezolvată pentru că a scăpat de sub control.
"Avem manuale şcolare care sunt foarte încărcate care pleacă de la programe şcolare care iarăşi sunt exagerat de dezvoltate şi care de multe ori nu respectă competenţele de bază. Am avut discuţii cu inspectorii de specialitate să reducă cât mai mult posibil parte aceasta de conţinut a manualelor. Trebuie să intervenim si la clasele I-IV, unde avem manuale noi pentru că părinţii şi copiii se plictisesc tocmai din cauza conţinutului. Noi mai avem şi un sistem de auxiliare care vine pe lângă manuale care ar trebuie să dea cadrul de predare pentru disciplina respectivă, aceste auxiliare sunt scăpate de sub control şi produc efecte negative financiare pentru părinţi", a explicat Pavel Năstase.
Pentru manualele de clasa a V-a, Ministerul Educaţiei a demarat procedura de achiziţie care se va finaliza în luna iulie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu