>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Phenianul AVERTIZEAZĂ că va ataca SUA dacă portavionul american USS Carl Vinson sprijină exerciţiile militare ale Coreei de Sud


Coreea de Nord a avertizat SUA de „atacuri necruţătoare” dacă avioanele de pe portavion USS Carl Vinson, care s-au alăturat forţelor sud-Coreene pentru exerciţii militare, încalcă suveranitatea sau integritatea statului nord-coreean, informează Reuters.
Coreea de Nord a avertizat SUA de „atacuri necruţătoare” dacă avioanele de pe portavionul USS Carl Vinson, care s-au alăturat forţelor sud-Coreene pentru exerciţii militare, încalcă suveranitatea sau demnitatea statului nord-coreean.
Coreea de Nord, care a ameninţat vecinii săi cu două teste nucleare şi cu mai multe lansări de rachete balistice încă de anul trecut, a declarat că sosirea forţelor operative speciale ale SUA face parte dintr-un „plan imprudent” de a ataca statul.
"Dacă încalcă suveranitatea şi intergitatea Republicii Populare Democrate a Coreei de Nord, armata sa va lansa atacuri extrem de precise atât terestre, ariene, maritime sau subacvatice”, informează agenţia de presă oficială a Coreei de Nord, KCNA.
 
Numele oficial al Coreei de Nord este Republica Populară Democrată Coreeană.
 
"Pe 11 martie, aeronave inamice transportate pe un portavion au zburat în apropierea graniţelor aeriene şi a apelor teritoriale ale Coreei de Nord pentru a efectua manevre militare şi atacuri-surpriză vizând ţinte trestre”, mai precizează KCNA.
 
Un purtător de cuvânt al Marinei americane a declarat că portavionul Carl Vinson se afla într-o desfăşurare obişnuită, programată în regiune în cadrul căreia a luat parte la exerciţii alături de forţele aliate ale Coreei de Sud.
 
Săptămâna trecută, Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice în Marea Japoniei ca răspuns la adresa manevrelor militare comune anuale ale SUA şi Coreei de Sud, pe care statul nord-coreean le vede drept ameninţări de război.
 
Secretarul de stat american, Rex Tillerson, va efectua prima sa vizită în Coreea de Sud vineri.
 
Săptămâna trecută, ambasadorul SUA la Naţiunile Unite a declarat că administraţia Trump reevaluează strategia privind Coreea de Nord şi că "toate opţiunile sunt luate în considerare".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu