>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ponta, DEMISIA în alb din PSD: Nu mai am o relaţie de prietenie sau colaborare cu Liviu Dragnea/ REACŢIA liderului PSD


Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, că îi va trimite în cursul zilei preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, demisia sa în alb din partid, el menţionând că atunci când îl va supăra foarte tare, acesta va putea să o introducă şi să scape de persoana sa. În replică, Liviu Dragnea a declarat că nu va semna o astfel de demisie şi că speră ca lui Victor Ponta "să îi treacă motivele de supărare", subliniind că "orice critică" pe care o are fostul premier "trebuie luată în serios".
Dragnea: Nu sunt de acord ca Ponta să plece din PSD; nu voi activa demisia în alb
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că nu este de acord ca fostul premier Victor Ponta să plece din PSD, el menţionând că, dacă acesta îi va trimite o demisia în alb, nu o va activa.
„Eu nu sunt de acord ca Victor Ponta să plece din partid. Dacă îmi va trimite o demisie în alb, nu o voi activa. Nu cred, nu concep ca un fost preşedinte al partidului să primească un tratament identic cu cel pe care l-a avut Mircea Geoană şi este o greşeală pe care noi am făcut-o cu Mircea Geoană şi am mai spus-o în mai multe rânduri”, a spus Dragnea.
„Victor Ponta are ce să facă în partid, poate lucra în partid, poate ajuta partidul, poate sprijini Guvernul aşa cum o facem cu toţii. (...) Nu îl dă nimeni afară, nu îl împinge nimeni afară şi sper să îi treacă motiivele de supărare pe care încerc să le identific şi să participe la efortul comun pe care îl face partidul”, a adăugat Dragnea.
Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea l-a contrazis, miercuri, pe fostul premier Victor Ponta, care susţinuse că ultima convorbire telefonică avută a fost în decembrie 2016, precizând că au purtat discuţii în ultima perioadă, dar că nu vrea încă să arate mesajele pentru că nu-i stă în caracter.
„Eu am mai vorbit cu Victor Ponta în ultima perioadă, în ultimele zile. Au fost dăţi în care nici măcar nu am fost singur, au fost şi alţi colegi. Încă nu aş vrea să arăt mesajele, nu îmi stă în caracter, dar am vorbit, am comunicat, ne-am întâlnit în mai multe rânduri şi eu sper să îi treacă supărarea. Încerc să înţeleg de ce este supărat, încerc să aflu”, a spus Dragnea.
Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, că ultima discuţie cu liderul PSD Liviu Dragnea a fost în decembrie 2016, când acesta l-a sunat să îl întrebe dacă se vede cu foştii săi miniştri ca să conspire, el replicându-i să nu se mai ia după toţi nebunii.
„Ultima mea conversaţie telefonică cu domnul Dragnea a fost în decembrie, când m-a sunat să mă întrebe dacă e adevărat că mă văd seara cu nu-ştiu-cine, cu Teodorovici, cu Bănicioiu, să conspirăm”, a spus Ponta.
„I-am închis telefonul, m-am filmat, eram la vreo trei mii de km distanţă, pe un teren de golf, şi i-am trimis filmarea. Şi i-am zis: <Nu te mai lua după toţi nebunii>. Deci aşa e şi cu conspiraţia de acum: nu am nicio conspiraţie: Am un singur lucru: vreau să spun ceea ce cred”, a adăugat Ponta.
Ponta îşi dă demisia în alb din partid
„Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea – ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid – îi trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, e care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare”, a spus Ponta.
Întrebat dacă mai există o relaţie de prietenie sau de colaborare cu Dragnea, Ponta a răspuns: „Nu, hai să fim serioşi. Nu”.
„Domnul Dragnea e politician, trebuie să zică <Da>. Eu nu mai sunt în politică, aşa că pot să vă spun <Nu>”, a adăugat Ponta.
Vicepreşedinte PSD: Dacă tot vrea să plece din partid, Ponta să demisioneze şi din Parlament
Vicepreşedintele PSD, senatorul Paul Stănescu, a declarat miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că ar fi bine ca Victor Ponta să renunţe şi la calitatea de deputat, dacă tot vrea să părăsească partidul, după ce fostul lider social-democrat a anunţat că-i va trimite o demisie în alb lui Liviu Dragnea.
Paul Stănescu a afirmat că Ponta ar trebui să se conformeze condiţiilor pe care le punea chiar el, atunci când era preşedinte al PSD.
„Dacă tot vrea să plece din partid, ar fi bine ca Victor Ponta să-şi dea demisia din Parlament, din funcţia de deputat. În partid este simplu membru şi nu ştiu cât contează dacă îşi dă demisia. Şi dumnealui, când era preşedinte, le cerea astfel de demisii altor. Ar fi bine să se conformeze acelor cerinţe pe care le avea, atunci când se afla în conducerea partidului şi să demisioneze din funcţia pe care o are în Parlament”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Paul Stănescu.
Şi alţi lideri PSD au reacţionat în urma anunţului fostului premier.
Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a declarat, miercuri pentru MEDIAFAX, că decizia lui Victor Ponta este „un act unilateral” pe care şi-l poate permite orice membru de partid, însă nu crede că această decizie are ca scop realizarea unei grupări paralele în PSD.
„Orice membru de partid are dreptul să-şi dea demisia. Înţeleg că este o demisie în alb, nu înţeleg când se produce ea. Este o decizie a lui, proprie. Nu cred că există pericolul ca vreun parlamentar să-l urmeze, cum nu cred nici că Victor Ponta doreşte să facă vreo grupare paralelă în PSD”, a precizat Nistor.
Preşedintele organizaţiei e PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, un apropiat a lui Victor Ponta, a declarat pentru MEDIAFAX că plecarea acestuia din PSD ar fi o pierdere şi speră că Victor Ponta va avea înţelepciunea să înţeleagă că viitorul lui şi al PSD-ului este unul comun.
“Am fost şi rămân un om apropiat de Victor Ponta. Plecarea lui din PSD ar fi o mare pierdere pentru partid. Îmi doresc ca Victor Ponta să aibă înţelepciunea, să înţeleagă că locul lui este în PSD, că împreună am făcut multe lucruri bune pentru ţară şi că viitorul este unul comun - al PSD-ului şi a lui Victor Ponta” a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu