>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Proiectul legii prevenţiei a fost pus în dezbatere publică de Ministerul pentru Mediul de Afaceri


Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a pus joi în dezbatere publică proiectul pentru Legea prevenţiei, termenul limită pentru trimiterea propunerilor privind proiectul de act normativ fiind 1 mai.
Legea Prevenţiei are scopul "de a reglementa o serie de instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii de către persoanele sau entităţile care desfăşoară activitate economică, precum şi prevenirea săvârşirii de contravenţii de către instituţiile publice şi instituţiile publice locale", se arată în proiectul publicat.
Potrivit proiectului prezentat de minister, "Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale sunt obligate ca în termen de şase luni de la data intrării în vigoare a legii, să elaboreze şi să difuzeze materiale documentare şi ghiduri şi/sau să aloce pe pagina de internet secţiuni special dedicate informării publice".
Autoritatea administraţiei publice centrale cu atribuţii de coordonare la nivel naţional a domeniului mediul de afaceri trebuie ca, în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, să dezvolte şi să opereze un portal dedicat oferirii în mod centralizat de servicii online şi resurse în vederea informării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, mediului de afaceri şi cooperaţiei, conform proiectului.
Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri privind proiectul de act normativ, la adresa Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat sau la adresa de email dezbateri.publice@imm.gov.ro, până la data de 01.05.2017, ora 20:00.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu