>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Rex Tillerson, secretarul american de Stat: Eliminarea liderul reţelei teroriste Stat Islamic, doar o chestiune de timp


Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a declarat că zeci de lideri ai reţelei teroriste Stat Islamic (SI) au fost ucişi în urma raidurilor aeriene ale coaliţiei internaţionale coordonate de SUA, astfel că eliminarea lui Abu Bakr al-Baghdadi, şeful SI, este "doar o chestiune de timp".
Miniştrii şi alţi reprezentanţi diplomatici ai statelor care fac parte din coaliţia internaţionlă care luptă împotriva reţelei Stat Islamic au participat la Washington la o reuniune care a avut drept scop să evalueze rezultatele de până acum ale campaniei antiteroriste, relatează agenţia de ştiri Dpa.
În comunicatul final, reprezentanţii membrilor coaliţiei şi-au reiterat determinarea fermă de "a elimina acestă ameninţare globală".
Şeful diplomaţiei americane a declarat că distrugerea reţelei Stat Islamic rămâne obiectivul principal al Statelor Unite în regiunea Orientului Mijlociu şi a cerut membrilor coaliţiei să-şi sporească contribuţiile militare şi financiare la acest efort.
"Cer tuturor ţărilor să analizeze cum ar putea sprijini mai bine eforturile de stabilizare, în special în ceea ce priveşte prin contribuirea cu resurse financiare şi militare", a afirmat Tillerson.
Oficialul american a anunţat şi că Statele Unite vor lucra pentru stabilirea de "zone de stabilitate" pentru a permite refugiaţilor să se întoarcă la casele lor.
Coaliţia a efectuat peste 19.000 de raiduri aeriene vizând Stat Islamic, eliminând peste 180 de lideri ai reţelei, inclusiv aproape toţi adjuncţii lui Abu Bakr al-Baghdadi, potrivit oficialilor din cadrul coaliţiei.
"Este doar o chestiune de timp până când Baghdadi va avea aceeaşi soartă", a subliniat secretarul american de Stat.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu