>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Senatul a ADOPTAT OUG 9/2017, care elimină plafoanele pentru cheltuielile autorităţilor locale


Senatorii au adoptat, în şedinţa de luni, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017, prin care se elimină plafoanele pentru cheltuielile autorităţiilor publice, proiectul urmând să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, care este for decizional.
Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017 a fost votat de senatori cu 64 de voturi pentru şi 41 împotrivă. Pe lângă eliminarea plafoanelor pentru cheltuieli, actul normativ mai prevede şi prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative.
Fostul preşedinte Traian Băsescu a luat cuvântul în timpul dezbaterilor şi a anunţat că PMP votează împotriva proiectului de lege.
"Vreţi să suspendăm cu totul disciplina în finanţele publice locale? Abia s-a făcut puţină rigoare în utilizarea banilor publici în administraţia locală şi centrală", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.
De asemenea, grupul USR a anunţat că nu susţine această Ordonanţă.
OUG 9/2017 prevede ca de la 1 ianuarie 2018 se suspendă o serie de prevederi referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice. Printre acestea se află şi obligativitatea ca sumele angajate prin Legea bugetului să nu poată fi depăşite de către ordonatori, iar angajarea cheltuielilor din aceste bugete să se facă numai în limita creditelor bugetare aprobate.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu