>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: Finalul evaluării şefilor de parchete se apropie, mai sunt câteva zileMinisterul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la sediul CSM, că finalul evaluării procurorului general al României şi a şefei DNA se apropie, peste câteva zile urmând să anunţe concluziile. Augustin Lazăr a declarat că nu îşi dă demisia.
La final voi face cunoscute concluziile evaluării, finalul se apropie, mai sunt câteva zile. În termenul stabilit, de 14 zile, voi comunica concluziile, a declarat ministrul Justiţiei la CSM. Întrebat ce l-a determinat să facă aceste verificări, Tudorel Toader a declarat "Evident că ştiţi ce m-a determinat dar am să vă dau un răspuns generic. Potrivit Constituţiei, Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Justiţiei."
"Eu sunt optimist în statul de drept", a mai spus Tudorel Toader, referitor la declaraţiile preşedintelui României, care a declarat că nu crede că se va cere revocarea celor doi şefi de instituţii.
În replică, Augustin Lazăr a declarat din nouă că nu îşi va da demisia.
"De ce să-mi dau demisia? Procurorii sunt relaxaţi, nu se uita la talk showuri". Întrebat dacă este la fel de optimist ca şeful statului, procurorul general al României a spus : "Sunt optimist ca mine şi îmi fac datoria".
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în urmă cu o săptămână, că va avea discuţii separate cu procurorul general, Augustin Lazăr, şi cu procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, după apariţia motivării CCR pe conflictul DNA-Guvern şi că în paralel va face o evaluare a instituţiilor. Până în prezent, ministrul a avut o întâlnire cu procurorul general al României, urmând să aibă o discuţie şi cu procurorul şef al DNA. Tudorel Toader a demarat şi o evaluarea a activităţilor desfăşurate de Minsterul Public, inclusiv DNA, evaluarea având două componente, respectiv cea profesională, pe cauze,şi cea managerială.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu