>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Un copil a murit şi alte două persoane au fost rănite în urma unei EXPLOZII într-un bloc din Galaţi


Un copil de un an şi jumătate a murit, şi alte două persoane au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, într-un bloc din Galaţi, 21 de apartamente fiind afectate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„A avut loc o explozie la un apartament situat la etajul patru al blocului G 5 pe strada Laminoriştilor, din cartierul Micro 19. Explozia s-a produs la garsoniera 177. Chiriaşul, în vârstă de 44 de ani a suferit arsuri pe aproximativ 20 la sută din suprafaţa corpului. Din păcate, un copil de un an şi cinci luni, care locuia într-o garsonieră vecină a suferit o lovitură în urma căreia a intrat în stop cardio-respirator şi nu a supravieţuit. O a treia vctimă, de 50 de ani, a suferit politraumatisme, acesta fiind resuscitat şi transportat cu echipaje SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi”, a declarat, duminică, lt.col. Eurgen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.
Chiriţă a precizat că explozia a fost produsă din cauza acumulării de gaze de la o butelie şi nu a fost urmată de incendiu, dar 19 apartamente au rămas fără uşi şi ferestre, iar pereţii garsonierei de la etajul patru, unde s-a produs deflagraţia au fost dislocaţi.
Totodată au fost avariate şi garsonierele aflate la etajul 3 amplasate în zona producerii exploziei.
Salvatorii din cadrul ISU Galaţi au evacuat întreg imobilul şi au verificat fiecare garsonieră afectată pentru a nu fi persoane surprinse sub dărâmături sau sub alte obiecte de mobilier.
Reprezentanţii ISU Galaţi, împreună cu autorităţile locale, în urma consultării cu specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii au decis relocarea locatarilor de la etajul patru şi celor de la etajuln trei, din zona producerii exploziei. S-a permis accesul în locuinţe al locatarilor de la parter, de la etajele unu, doi şi parţial etajul trei.
Persoanele sinistrate au fost transportate şi cazate la Centrul de Primiri Urgenţe al persoanelor fără adăpost al Primăriei Galaţi
Luni, o comisie de specialişti va reanaliza situaţia de la blocul G 5, afectat de explozie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu