>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

UNICEF critică situaţia copiilor refugiaţi din Germania


Mulţi solicitanţi de azil minori din Germania trebuie să petreacă în continuare perioade lungi de timp în adăposturi nesigure şi supraaglomerate, unii dintre aceştia având acces limitat la educaţie şi neprimind îngrijiri medicale adecvate, potrivit unui studiu al UNICEF, citat de Associated Press.
Conform studiului UNICEF asupra situaţiei celor 350.000 de minori ce au sosit în Germania ca solicitanţi de azil, din 2015, minorii petrec adeseori luni sau chiar ani de zile în adăposturi unde uneori sunt martori sau sunt expuşi violenţei şi abuzurilor.
Numai o treime din minorii ce locuiesc în adăposturi pentru refugiaţi au acces la educaţie. În vreme ce aceştia au acces la îngrijire medicală, ei nu primesc acelaşi tratament medical precum minorii germani, atunci când vine vorba de boli psihice sau cronice.
”Copiii ce şi-au pierdut casele şi au trecut prin lucruri oribile trebuie să-şi regăsească rapid drumul înapoi spre normalitate”, a spus Christian Schneider, directorul UNICEF din Germania.
”În primul rând, copiii nu sunt solicitanţi de azil, imigranţi sau refugiaţi, ci pur şi cimplu copii”, a adăugat acesta.
Copiii se simt adeseori stigmatizaţi şi excluşi din cauza statului lor de solicitanţi de azil, potrivit studiului UNICEF.
”Minorii ar trebui să stea pe cât de puţin posibil în adăposturile pentru refugiaţi şi să fie primiţi cât mai rapid posibil în grădiniţe, şcoli şi centre de pregătire progesională, astfel încât să nu piardă timp preţios din copilăria lor”, a mai afirmat Schneider.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu