>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Avocatul care a provocat accidentul din Iaşi în care o persoană a murit, ARESTAT. Imagini de pe camera de supraveghere cu acesta ieşind din local


Avocatul care a provocat accidentul din Iaşi, în urma căruia o persoană a murit şi alte patru au fost rănite, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către magistraţii Curţii de Apel Iaşi. Acesta a fost surprins de camera de supraveghere a restaurantului în care se afla înainte de accident.

Pe imaginile surprinse de camera de supraveghere a restaurantului se vede cum avocatul Victor Ioan Axinte iese din local, împreună cu prietena lui. În parcare, cei doi discută câteva minute, timp în care avocatul îşi menţine destul de greu echilibrul.
Apoi, cei doi se urcă în maşină, iar avocatul se aşează la volan.
Vineri, Victor Ioan Axinte a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Iaşi.
"A recunoscut săvâşirea faptelor. A plâns în faţa instanţei de judecată, a spus că nu îl va ierta niciodată constiinţa. E o situaţie atipică pentru că e un om pe care eu îl cunosc, fiind colabroatorul meu. Nu consuma alcool în mod obişnuit sau aproape niciodată nu l-am văzut. Nu urca la volan în starea asta, nu era vitezoman, era un avocat de exceptie, a luat primul definitivatul pe Moldova. Din nefericire, nu ne explicăm cum s-a ajuns aici. Probabil că din cauza unei lipse a consumului de alcool s-a ajuns ca după 5-6 pahare alcoolemia să fie atât de mare. A zis că nu îşi aduce aminte când s-a urcat la volan şi nici când s-a produs accidentul, probabil că a adormit la volan şi a ajuns la viteza aia de 150 de kilometri la oră", a declarat Liviu Bran, avocatul tânărului.
Acesta a adăugat că nu va contesta decizia magistraţilor Curţii de Apel Iaşi.
Într-un comunicat de presă, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au anunţat că în urma analizelor medicale "a rezultat faptul că inculpatul Axinte Victor Ion a prezentat valori însemnate ale alcoolemiei, de 1,95 g %0, prima probă şi de 1,80 g%0, a doua probă".
În urma accidentului din noaptea de miercuri spre joi, un tânăr în vârstă de 31 de ani a murit, iar alte patru persoane au fost rănite. Între persoanele rănite s-a aflat şi prietena avocatului, aceasta suferind însă răni uşoare şi a fost deja externată.
Pe de altă parte, femeia din maşina tânărului în vârstă de 31 de ani care a murit este în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon".
"Pacienta internată în clinica de anestezie terapie intensivă este în stare extrem de critică. Electroencefalograma făcută în timpul serii arată că nu există activitate cerebrală. Există activitate cardiacă, există susţinerea respiraţiei pe aparatul de ventilaţie mecanică. Starea pacientei este una extrem de gravă, cu un prognostic extrem de rrezervat", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Spiridon” Iaşi.
În noaptea de miercuri spre joi, avocatul din Iaşi a lovit cu maşina un autoturism oprit la semafor, iar autoturismul lovit a fost împins într-un taximetru. Imediat după accident, avocatul a refuzat testul cu etilotestul.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu