>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Fost vicepreşedinte ANRP, revoltat la DNA: E un nou dosar. Dosarele astea au ajuns să acopere rahaturile DNA


Fostul vicepreşedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa, a fost chemată, joi, la DNA pentru a i se aduce învinuirile într-un nou dosar, aceasta fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile acordate referitor la un teren din Capitală. La DNA a ajuns şi fostul deputat Theodor Nicolescu.

"Da, e altul (...) Nu ni se spune ce am încălcat, încercăm de doi ani de zile să aflăm ce am încălcat, ni se spune că s-a supraevaluat ceva. Acum s-a supraevaluat un alt teren în Bucureşti, în centru. Dosarele aceastea au ajuns să acopere rahaturile pe care le face DNA-ul. Dragi cetăţeni, probabil, cei care staţi în Piaţa Victoriei, aţi luat despăgubiri. M-am săturat să mă duc în instanţă şi să explic că nu am luat niciun leu de la nimeni, că nu cunosc pe nimeni dintre cei cărora le-am dat despăgubiri. Eu o să fac plângeri penale şi sesizări procurorilor care nu înţeleg să îşi facă treaba exact cum scrie în lege. În total, valoarea terenului, în Bucureşti, în 2008, e ceva, două milioane de euro. S-au ales suprafeţele cele mai mari sau cele mai bine plasate şi au început să aducă nişte indivizi care lucrează la DNA să spună: «uitaţi de preţuri am găsit noi în cartea funciară». În baza unor protocoale secrete, intră în baza de date de la ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară -n.r.), găsesc tranzacţii cu preţuri foarte mici şi spun: «uitaţi cât era preţul în Bucureşti în 2008». Mie îmi spun în dosarul celălalt că preţul era în 2008, 75€/ mp? Păi îl cumpăr acum. Nişte indivizi, pe care nu îi cunoşteam, ne-am dus să îi îmbogăţim, nu ştim ce lege am încălcat, ce atribuţii aveam să verificăm rapoartele de evaluare şi de ce m-aş fi priceput eu care sunt jurist, la evaluare. Asta este mafia ANRP pentru că m-am săturat să aud la televizor că sunt o mafioată. Abuz în serviciu, cică cu folos pentru altul că l-am îmbogăţit eu pe individul asta de care nu am auzit în viaţa mea", a declarat Ingrid Mocanu, fost vicepreşedinte ANRP, la DNA.
Aceasta a mai spus că prejudiciul în dosar este aproximativ un milion de euro, dar că "toate dosarele astea sunt făcute la fel."
La sediul DNA a ajuns joi dimineaţă şi fostul deputat Theodor Nicolescu, care a anunţat că are calitatea de suspect.
"Aceeaşi problemă, că evaluatorii nu au realizat bine evaluarea. Prejudiciul cred că este în jur de 600.000 de lei. Nu am încălcat nicio lege, nu sunt evaluator, dar în momentul în care ai un expert care zice o sumă şi un altul care zice altă sumă, nu înseamnă că prejudiciul acela este cert. Faptul că un specialist de la DNA zice că există un prejudiciu, asta nu înseamnă că acel prejudiciu chiar există. Nu îi cunosc pe oamenii din dosar. Nu ştiu despre ce va fi vorba în acest dosar pentru că doar mi s-a adus la cunoştinţă că sunt suspect, dar membrii comisiei din 2008, niciunul nu a fost acuzat că a urmărit că vreunul dintre beneficiari să primească vreun leu mai mult decât ar avea dreptul. DNA spune că am aprobat nişte rapoarte de evaluare care nu sunt corecte. Nu îi cunosc (pe beneficiari -n.r.). Sunt două persoane, dar nu îmi amintesc numele pentru că nu îi cunosc. Terenul este pe undeva pe la mall Vitan cu o suprafaţă de 1.200 mp. Nu există niciun text de lege are la momentul respectiv să instituie obligativitatea contractelor", a declarat, la ieşirea de la sediul DNA, fostul parlamentar Theodor Nicolescu.
Ingrid Mocanu Popa a fost reţinută, în martie 2015, într-un alt dosar privind ANRP, ea fiind suspectată că a participat, alături de alţi membri al Comisiei ANRP, la acordarea unor despăgubiri supraevaluate cu 75 de milioane de euro.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu