>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

ACCIDENTARE la Campionatul European de Gimnastică: Laurenţiu Nistor a părăsit concursul pe TARGĂ şi a fost dus de URGENŢĂ la spital/ MESAJUL Federaţiei Române de Gimnastică


România şi-a pierdut unul dintre cei şase reprezentanţi în concursul masculin de gimnastică de la Campionatul European ce se desfăşoară la Cluj Napoca: Laurenţiu Nistor a ratat exerciţiul la bară fixă şi a fost transportat de urgenţă la spital, pentru investigaţii. Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat că sportivul nu are probleme deosebite de sănătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
UPDATE: Gimnastul Laurenţiu Nistor, care a căzut, miercuri, în timpul exerciţiului de la bară fixă din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, şi s-a lovit violent de sol, nu a necesitat internare în spital şi a fost trimis acasă.
Directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, Monica Costin, a declarat, miercuri, presei, că sportivul prezenta o lovitură lombară care nu a necesitat intervenţie chirurgicală.
”Pacientul a fost adus la UPU, a fost examinat, a prezentat o lovitură lombară care nu a necesitat intervenţie chirurgicală, care era cu contractură paravertebrală, s-au făcut examinări de sânge, este bine. Nu a necesitat internare, prin urmare a fost lăsat să plece la domiciliu”, a spus Costin.
Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, miercuri, presei, că probabil, în urma acestui incident, Campionatul European de Gimnastică s-a încheiat pentru Laurenţiu Nistor.
„Sportivul este în regulă, nu sunt probleme deosebite, nu e plăcut să dai cu tine de pământ dar se întâmplă în gimnastică. Din calificări se fac toate calificările pentru finale, iar dacă ajungi să ieşi din calificări, e clar că nu poţi să fii în finale, probabil că aici s-a terminat pentru el acest campionat european. Din punct de vedere tehnic, a fost un pic departe de bară şi a apucat bara nu cu toată puterea. El a apucat bara cu degetele, înainte de a o prinde cu palmiera, sunt lucruri care se întâmplă, nu sunt lucruri ieşite din comun”, a spus Stoica.
Acesta crede că ceilalţi componenţi ai echipei naţionale masculine de gimnastică a României sunt puternici şi nu sunt demoralizaţi de accidentul lui Nistor.
„Dacă era un accident serios, atunci puteam discuta cu alt ton, dar nu e cazul”, a mai spus preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.
Întrebat dacă România ar putea obţine medalii la bârnă şi sol, Adrian Stoica a răspuns că, din punct de vedere al valorii, acestea ar putea fi obţinute.
„Se pot lua şi la băieţi medalii, dar depinde de fiecare gimnast care se urcă pe aparat”, a mai spus Stoica.
Concursul de calificare de miercuri s-a încheiat abrupt pentru Laurenţiu Nistor: gimnastul în vârstă de 25 de ani a ratat elementul Covaci în timpul exerciţiului de la bară fixă, a căzut şi s-a lovit violent de sol, pe burtă, cu corpul încă în extensie, torsionat. Românul a încercat imediat să se ridice, însă protocolul de siguranţă a impus intervenţia promptă a medicilor. NIstor a fost scos pe targă din arena de conscurs, urcat în ambulanţă şi dus de urgenţă la spital, pentru RMN.
Primele informaţii indică faptul că gimnastul a suferit o contractură la spate. Nistor îşi mişca mâinile şi picioarele când a păsărsit sala, spre bucuria fanilor, dar şi a părinţilor săi care urmăreau din tribună evoluţia sa.
Laurenţiu Nistor urma să evolueze la două aparate, bară şi paralele, însă pentru el, concursul dela Cluj s-a încheiat. Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Vlad Cotuna şi Adelin Kotrong rămân gimnaştii din lotul antrenat de Ioan Suciu.
Sportivul a fost dus la UPU Cluj-Napoca pentru investigaţii medicale.
Directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că starea sportivului este bună.
”Nu va necesita spitalizare, are o contuzie banală”, a spus Costin.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu