>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a ANULAT întrevederea cu Sigmar Gabriel/ Ministrul german de Externe se declară "surprins"


Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a decis anularea întrevederii pe care urma să o aibă cu ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, din cauza insistenţei oficialului german de a se întâlni cu reprezentanţi ai unor organizaţii care denunţă atrocităţi atribuite unor militari israelieni.
"Întrevederea a fost anulată", a declarat David Keyes, purtătorul de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu, citat de site-ul YnetNews.com.
Benjamin Netanyahu avertizase că va anula întrevederea cu Sigmar Gabriel dacă oficialul german se va întâlni cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale israeliene Breaking the Silence şi B'Tselem, care denunţă abuzuri atribuite unor militari israelieni comise în teritoriul palestinian Cisiordania.
Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, s-a declarat "surprins" de hotărârea premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de anulare a întrevederii cu el, subliniind însă că relaţiile între Germania şi Israel nu vor fi afectate de incidentul diplomatic.
"Anularea întrevederii m-a surprins", a reacţionat Sigmar Gabriel, citat de revista Bild.
"Relaţia specială între Germania şi Israel nu va fi afectată. Relaţia mea cu Israelul nu se va schimba", a subliniat Sigmar Gabriel.
Anterior, Sigmar Gabriel i-a dat asigurări preşedintelui israelian, Reuven Rivlin, în legătură cu menţinerea angajamentului Germaniei pentru "prietenia, parteneriatul şi relaţia specială cu Israelul".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu