>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Casa Albă, ULTIMATUM pentru liderul de la Phenian: Timpul programului nuclear nord-coreean a expirat


Un oficial de la Casa Albă a emis o avertizare îndrăzneaţă declarând despre programul nuclear al Coreei de Nord că ”timpul acestuia a expirat, iar acum toate opţiunile sunt luate în calcul”, informează presa internaţională.
Doi oficiali de la Casă Albă au avut o scurtă întâlnire informativă cu reporteri, înaintea întrevederii dintre preşedintele american şi omologul său chinez, Xi Jinping. Oficialul american a dorit astfel să sublinieze eşecul eforturilor Administraţiei SUA de a negocia pentru a pune capăt programului nuclear nord-coreean.
Regimul de la Phenian a lansat miercuri o rachetă balistică care s-a prăbuşit în apele Mării Japoniei după ce a zburat pe o distanţă de aproximativ 60 de kilometri, au anunţat autorităţile militare sud-coreene şi americane.
”Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică cu rază medie de acţiune. Statele Unite a vorbit destul despre Coreea de Nord. Nu mai avem nimic de comentat”, a anunţat Rex Tillerson, secretarul american de Stat.
Phenianul a anunţat că va reacţiona în cazul în care comunitatea internaţională înăspreşte regimul de sancţiuni la adresa regimului nord-coreean, la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat că este pregătit să soluţioneze chestiunea nord-coreeană şi fără ajutor.ul Chinei.
Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu