>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Congresul ALDE. Emil Constantinescu: ”Călin Popescu-Tăriceanu, un lider care a participat la toate construcţiile democratice”


Fostul preşedinte Emil Constantinescu a participat sâmbătă la Congresul ALDE, unde a vorbit în faţa celor peste o mie de delegaţi prezenţi despre politica post-decembristă şi despre unicul candidat la şefia formaţiunii Călin Popescu-Tăriceanu.
”Sunt aici ca să vorbesc despre istoria post-decembristă. Încă de la început, au existat câteva persoane care au reuşi să readucă în România spiritul liberal. Aceasta s-a întâmplat chiar în decembrie 1989, după căderea lui Ceauşescu, când într-o cameră s-au adunat câţiva reprezentanţi ai gloriosului Partid Naţional Liberal şi doi tineri. Unul dintre ei era Călin Popescu Tăriceanu. Călin Popescu-Tăriceanu a fost un om, apoi a devenit un lider care a participat la toate construcţiile democratice, într-un moment în care România era încă dominată de fosta nomenclatură comunistă şi de fosta securitate, până în 1996. De fiecare dată, în tulburările Partidului Naţional Liberal, când a fost împărţit în fracţiuni, el a fost de partea bună”, a transmis, în cadrul discursului său, fostul preşedinte Emil Constantinescu.
Emil Constantinescu a făcut referire şi la perioada în care Tăriceanu a fost ministru.
”Călin Popescu-Tăriceanu a fost şi în guvernul pe care l-am format, a fost ministrul Economiei, care a gândit primele privatizări adevarate în România, care au rămas şi până astăzi de succes”, a mai spus fostul preşedinte.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu