>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte vineri ca urmare a atacurilor americane în Siria


Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite se reuneşte vineri, la ora 15.30 GMT (18.30, ora României), pentru a discuta despre atacul cu rachete de croazieră desfăşurat de către SUA în Siria, potrivit unor surse diplomatice citate de Reuters.
Întâlnirea, la care vor participa cei 15 membri ai Consiliului, va fi publică şi a fost cerută de urgenţă de către Rusia, care consideră că acţiunea militară este o "agresiune împotriva unui stat suveran".
Misiunea Statelor Unite la ONU a anunţat că va prezenta în faţa Consiliului informaţii privind acţiunea militară în Siria. SUA deţine în luna aprilie preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU.
Departamentul american al Apărării a anunţat la 4.40, ora Siriei, (4.40, ora României), că 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost lansate de la bordul unor distrugătoare americane aflate în estul Mării Mediterane.
Atacul a vizat o bază aeriană a armatei siriene, fiind o premieră în conflictul militar din Siria. Bombardamentul este o ripostă faţă de recentul atac chimic produs recent în orăşelul Khan Sheikhoun, situat în provincia siriană Idlib, în urma căruia au murit 86 de persoane.
Joi, Consiliul de Securitate al ONU nu a ajuns la un acord privind termenii unei investigaţii în cazul presupusului atac cu gaz sarin din Siria.
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că atacul american reprezintă un act de agresiune pe baza unui pretext suspicios şi a comparat acţiunea cu intervenţia militară a Statelor Unite în Irak din anul 2003.
Preşedintele rus ”vede de asemenea atacurile asupra Siriei drept o încercare de a distrage atenţia comunităţii internaţionale de la numeroasele pierderi din Irak, iar acţiunile Washingtonului dăunează relaţiilor ruso-americane, care se află realmente într-un stadiu deplorabil”, potrivit purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu