>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

DESCOPERIRE MAJORĂ. NASA: Doi sateliţi ai planetelor Jupiter şi Saturn ar putea deţine condiţii optime pentru dezvoltarea vieţii. Enceladus are toate ingredientele-cheie pentru viaţa terestrăNASA are noi dovezi că două luni ale planetelor Jupiter şi Saturn ar putea conţine condiţii optime pentru dezvoltarea vieţii, informează CNN.
DESCOPERIRE MAJORĂ. NASA: Doi sateliţi ai planetelor Jupiter şi Saturn ar putea deţine condiţii optime pentru dezvoltarea vieţii. Enceladus are toate ingredientele-cheie pentru viaţa terestră
Cercetătorii din cadrul NASA au anunţat că deţin noi dovezi despre două locuri în afara Pământului care ar putea susţine dezvoltarea vieţii: luna lui Jupiter, numită Europa, şi una dintre lunile planetei Saturn, numită Enceladus.
În ceea ce priveşte potenţialul locuibil, Enceladus are în special aproape toate ingredientele-cheie pentru viaţa aşa cum o ştim, potrivit cercetătorilor de la NASA.
Noile observaţii au fost făcute după două studii de amploare, detaliate astăzi în cadrul unei conferinţe la Washington.
Sonda Cassini a descoperit o abundenţă de molecule de hidrogen în pene de apă, ce se ridică din suprafaţa ca de gheaţă a satelitului Enceladus. A şasea cea mai mare lună a planetei Saturn este o ”lume” învelită în gheaţă, ce deţine un ocean dedesubt. cercetătorii cred că hidrogenul provine dintr-o reacţio hidrotermală între oceanul satelitului şi nucleul său pietros.
Dacă acesta este cazul, metanul chimic esenţial ar putea s-ar putea forma în ocean, de asemenea.

"Acum, Enceladus este primul pe lista locurilor din sistemul solar care arată condiţii locuibile”, a declarat Hunter Waite, liderul echipei care a condus studiul despre acest satelit.

Telescopul Spaţial Hubble a arătat pene de apă care erup în cea mai caldă zonă a satelitului Europa, una dintre lunite planetei Jupiter, care are o crustă de gheaţă deasupra unui ocean cu apă sărată ce conţine de două ori mai multă apă decât toate mările Pământului. Aceasta este a doua oară când o pană este observată exact în acelaşi loc, ceea ce îi entuziasmează pe cercetători, care cred că astfel se poate demonstra o caracteristică a suprafeţei.

"Este semnificant, pentru că restul planetei nu este la fel de uşor de prevăzut sau de înţeles, şi se întâmplă pentru a doua oară în cel mai cald loc”, a declarat Britney Schmidt, al doillea autor al studiului despre satelitul Europa.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu