>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dezbateri publice privind proiectul de modificare a codurilor, organizate pe 26 aprilie şi 15 mai


Ministerul Justiţiei a publicat pe site-ul instituţiei proiectul de modificare a codurilor penale, instituţia anunţând că vor fi două etape de consultări publice, la care vor putea participa reprezentanţi ai instituţiilor şi asociaţiilor din justiţie. Întâlnirile, pe 26 aprilie şi pe 15 mai.
Dezbaterea care va avea loc pe 26 aprilie va începe la ora 9.00, iar cei care vor să se înscrie pentru participare o pot face prin transmiterea unui mesaj în acest sens la adresa: dean@just.ro până la data de 24 aprilie 2017 ora 10.00. În cazul asociaţiilor legal constituite, numărul maxim al participanţilor este de două persoane/asociaţie, timpul alocat fiecărei intervenţii fiind de 3 minute pentru fiecare asociaţie, respectiv participant individual. Dezbaterea va avea loc la sediul Ministerului Justiţiei, Sala de consiliu, etajul I, capacitatea sălii fiind de maxim 50 de persoane.
Întâlnirea din data de 15 mai va începe la ora 12.00, urmând să fie invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor şi asociaţiilor profesionale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul înfăptuirii justiţiei, precum şi ai organelor reprezentative ale profesiilor liberale din domeniul justiţiei, interesate în aplicarea prevederilor cuprinse în proiectului de lege.
Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului justiţiei, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucureşti, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail dean@just.ro, mai transmite Ministerul Justiţiei.
Potrivit proiectului de modificare a codurilor penale, pentru abuz în serviciu nu a fost impus un prag de la care infracţiunea să poată fi cercetată. Astfel, abuzul constituie fapta funcţionarului care nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea unei legi, a unei ordonanţe sau a unei OUG.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu