>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump afirmă că NATO "nu mai este depăşită" pentru că acum participă la lupta împotriva terorismului


NATO "nu mai este depăşită" deoarece acum participă la lupta împotriva terorismului, a declarat preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, după ce în timpul campaniei electorale din 2016 a declarat că organizaţia de securitate este una depăşită, relatează agenţia de ştiri Dpa.
Trump afirmă că NATO "nu mai este depăşită" pentru că acum participă la lupta împotriva terorismului (Imagine: Hepta)
"Securitatea noastră comună este mereu pe primul loc", a declarat Donald Trump cu ocazia întrevederii la Casa Albă cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Preşedintele american a afirmat că a criticat Alianţa Nord-Atlantică "în urmă cu mult timp", spunând că organizaţia nu face destul pentru a combate terorismul.
"Au făcut o schimbare şi acum luptă împotriva terorismului," a precizat Trump, care a adăugat că "am spus că era depăşită; nu mai este depăşită".Preşedintele american a insistat însă din nou asupra necesităţii ca statele membre NATO să-şi sporească cheltuielile alocate domeniului apărării şi a cerut Alianţei Nord-Atlantice să-şi intensifice sprijinul pentru "partenerii" afgani şi irakieni.
Jens Stoltenberg a salutat "angajamentul foarte solid al Statelor Unite faţă de securitatea Europei", şi a ţinut să noteze că misiunea NATO din Afganistan reprezintă "o contribuţie majoră la lupta împotriva terorismului internaţional", adăugând că toate ţările NATO participă la coaliţia internaţională care luptă împotriva organizaţiei extremiste Stat Islamic.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu