>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump nu mai acuză China de manipulare monetară întrucât Beijingul ajută în criza nord-coreeanăDonald Trump, preşedintele Statelor Unite, a argumentat că a renunţat să acuze China de activităţi de manipulare monetară întrucât Beijingul colaborează cu Washingtonul pentru soluţionarea crizei nord-coreene.
"De ce să mai acuz China de manipulare monetară când colaborează cu noi în problema nord-coreeană? Vom vedea ce se întâmplă!", a transmis Donald Trump duminică prin Twitter.
Donald Trump, preşedintele SUA, a renunţat la acuzaţiile privind presupuse activităţi chineze de manipulare monetară, explicând că i-a oferit omologului din China, Xi Jinping, posibilitatea unui acord comercial bilateral favorabil, în schimbul ajutorului în gestionarea ameninţării nord-coreene. "Preşedintele Xi vrea să procedeze corect. Am relaţionat foarte bine, cred că am avut o compatibilitate foarte bună, cred că vrea să ne ajute cu problema Coreei de Nord", a declarat Donald Trump, într-un interviu acordat publicaţiei Wall Street Journal, referindu-se la întrevederea pe care a avut-o recent cu preşedintele Chinei.
"Am discutat despre comerţ, am discutat o serie de lucruri şi i-am spus că modul în care poate obţine un acord comercial bun este să ne ajute în problema Coreei de Nord, altfel vom avea o abordare unilaterală, şi acest lucru ar fi bun, unilateral oricum înseamnă alături de alte numeroase naţiuni", a explicat Donald Trump.
Liderul SUA a renunţat la acuzaţiile din campania electorală privind presupse activităţi chineze de manipulare monetară, deşi a argumentat că dolarul puternic obstrucţionează competitivitatea companiilor americane.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu