>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Justiţia sârbă a dispus plasarea lui Sebastian Ghiţă în arest preventiv două luni - presăO instanţă din Serbia a dispus, vineri seară, plasarea în arest preventiv a fostului deputat Sebastian Ghiţă timp de două luni, în vederea procedurilor pentru eventuala extrădare în România, afirmă surse citate de presa sârbă.
Sebastian Ghiţă, care avea mandat de reţinere pentru 48 de ore, ar urma să fie plasat în arest preventiv două luni, în vederea extrădării, potrivit deciziei luate vineri seară de Tribunalul Superior din Belgrad.
"După audieri, judecătorul a decis deţinerea lui Sebastian Ghiţă în vederea extrădării, în contextul circumstanţelor care indică riscul de a se ascunde sau a se sustrage procedurilor privind solicitarea sau implementarea extrădării", a declarat Bojana Stankovici, purtătorul de cuvânt al instanţei, citată de agenţia Tanjug. Perioada de arest preventiv în acest caz este de două luni, a precizat Stankovici.
Procurorii sârbi au dispus reţinerea lui Sebastian Ghiţă - Tanjug
Procuratura din Belgrad a dispus, vineri seară, plasarea în detenţie timp de 48 de ore a fostului deputat Sebastian Ghiţă, sub acuzaţia că a deţinut şi utilizat documente de identitate false, informează agenţia de presă Tanjug.
Sebastian Ghiţă, arestat în Serbia în baza mandatului emis de autorităţile din România, este acum în detenţie timp de 48 de ore sub acuzaţia că a deţinut şi utilizat documente false de identitate, a anunţat vineri seară Procuratura din Belgrad.
Practic, procurorii sârbi au dispus, după audieri, reţinerea formală a fostului deputat român, justiţia sârbă urmând să analizeze necesitatea arestării preventive.
Sebastian Aurelian Ghiţă a fost localizat şi reţinut, în cursul nopţii de joi spre vineri, în capitala Serbiei, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
"În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. Mulţumim reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI, ENFAS şi PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E.", a anunţat vineri dimineaţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu