>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

O fabrică de corpuri de iluminat din China creează 600 de locuri de muncă în Brăila


Liting Universal Group, o companie din China, o companie cu cifră de afaceri de 80 de milioane de dolari, a cumpărat Centrul Comercial Armonia, din Brăila, unde deschide o unitate care va realiza produse electrice pentru locuinţe, urmând să fie create 600 de locuri de muncă în următorii trei ani.
Primarul municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, a declarat joi, corespondentului MEDIAFAX, că se va deschide o fabrică pentru producţia corpurilor de iluminat.
„Vor face o fabrică pentru producţie corpuri de iluminat pentru case şi apartamente. În anul 2016, grupul a analizat extinderea în Europa. Au fost vizitate mai multe ţări si la final a fost aleasă România. Apoi, în cursul mai multor vizite în zone geografice, oraşe, întâlniri cu administraţia locală, analize ale unor oportunitati şi deschiderii faţă de propunerile grupului, am început discuţii avansate la Brăila. Au fost prezentate mai multe variante de terenuri publice şi private, s-au purtat negocieri şi în final au ales varianta cumpărării unui spaţiu comercial privat, pentru a câştiga timp în vederea începerii producţiei. Au negociat cu proprietari din Brăila şi au ales Centrul Comercial Armonia”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Viorel Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila.
Glorious Lighting SRL a fost înfiinţată pe 17 martie, la Brăila, iar în urmă cu câteva zile a fost finalizată cumpărarea Centrul Comercial Armonia, cu o suprafaţă de aproape 20 de hectare.O parte a construcţiei va fi folosită pentru producţie, iar diferenţa va putea fi oferită partenerilor din Asia în vederea extinderii.
Compania va face în Brăila un Centru European pentru operaţii şi Hub pentru operaţiile din alte regiuni ale Europei.
Produsele electrice pentru locuinţe vor fi bazate, în principal, pe tehnologia LED.
„Compania va începe cu un număr de 200 de angajaţi şi va creşte în trei ani numărul acestora, până la 600. Vor fi angajaţi directori, ingineri, tehnicieni şi lucrători. Producţia se estimează a începe în iarna acestui an”, a mai precizat edilul din Brăila.
În urma negocierilor purtate în ultimul an, Primăria Brăila a promis mai multe facilităţi, printre care începerea reabilitării străzii Focşani, de la sensul giratoriu până la şoseaua de centură, amenajarea unei staţii de autobuz şi prelungirea unui traseu până la Centrul Armonia, după deschiderea fabricii, precum şi încheierea unui contract cu titlu oneros cu o societate de transport, pentru aducerea angajaţilor din localităţile învecinate.
„De asemenea vom oferi suport în relaţiile cu furnizorii de utilităţi, suport pentru organizarea unor târguri de joburi şi suport pentru partenerii companiei”, a mai spus Dragomir.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu