>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Peste 500 de jandarmi, mobilizaţi în Capitală pentru noaptea de Înviere


Jandarmeria Capitalei a anunţat că, în perioada 15 – 17 aprilie, peste 500 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică la nivelul Bucureşti. Cele mai păzite locuri vor fi zonele lăcaşurilor de cult unde, în aceste zile, au loc slujbe religioase.
"Pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi linişte, jandarmii bucureşteni vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult, pe căile de acces către acestea, precum şi pe timpul oficierii slujbelor religioase.De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi şi în zonele unde există mari aglomerări de persoane (gări, autogări, pieţe, târguri, metrou etc.), în staţiile R.A.T.B. şi pe liniile mijloacelor de transport în comun care duc către marile centre comerciale", se arată în comunicatul Jandarmeriei Municipiului Bucureşti.
Jandarmii din Capitală au început deja acţiunile în zonele aglomerate, în urma cărora au aplicat 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.000 de lei.
" Premergător acestei perioade, au fost intensificate gradual măsurile de ordine publică şi au fost desfăşurate acţiuni cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în preajma restaurantelor, sălilor de jocuri, cluburilor de noapte, ce au urmărit descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale În urma acestor acţiuni, au fost constatate 54 de infracţiuni şi au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.000 de lei. De asemenea, au fost descoperite 2 persoane dispărute, date în urmărire naţională", explică instituţia.
Pentru a evita eventuale situaţii tensionate şi incidente, jandarmii recomandă cetăţenilor să coopereze şi să respecte indicaţiile ofiţerilor.
"Cei care participă la manifestările religioase să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi aflate în proximitate, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia", reiese din couminicatul instituţiei
În noaptea de 15 aprilie, începând cu ora 22.00, în Bucureşti, vor fi organizate slujbe de Înviere cu ocazia Praznicului Învierii Domnului, organizate de către Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Catolică Română. Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine publică în zona următoarelor lăcaşuri de rit ortodox cât şi de rit catolic.
Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, sector 4;
Mănăstirea Caşin, situată pe Bd. Mărăşti, nr. 16, sector 1;
Biserica Schitu Dârvari, situată pe str. Schitu Dârvari, nr. 3, sector 2;
Biserica Popa Soare, situată pe str. Burghelea, nr. 7, sector 2;
Biserica Sfântul Dumitru - Colentina, situată pe Şoseaua Colentina, nr.13, sector 2;
Mănăstirea Radu Vodă, situată pe str. Radu Vodă, nr. 24A, sector 4;
Catedrala Sf. Spiridon Nou, situată pe Calea Şerban - Vodă, nr. 29 - 31, sector 4;
Biserica Domniţa Bălaşa, situată pe str. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel nr. 60, în sectorul 4;
Biserica Sf. Treime - Ghencea, situată pe Calea 13 Septembrie, nr. 211, sector 5;
Biserica Sf. Elefterie, situată în str. Sf. Elefterie nr. 1, sector 5.
Biserica Sfânta Vineri - Drumul Taberei, situată pe str. Braşov, sector 6;
Catedrala Sf. Iosif – str. G-ral Berthelot nr. 19, sector 1;
Biserica Italiană „Prea Sfântul Mântuitor”– Bd. Nicolae Bălcescu nr. 21, sector 1;
Biserica Preasfânta Inima lui Isus – str. Gheorghe Demetriade, nr. 3, sector 1;
Biserica Sfânta Maria a Harurilor – str. Bărăţiei, nr. 27, sector 3;
Biserica Sfânta Cruce – Şos. Mihai Bravu, nr. 259, sector 3.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu