>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Rafael Nadal l-a învins pe Dominic Thiem şi a câştigat al 10-lea titlu la Barcelona


Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, locul 5 în clasamentul ATP, a câştigat, duminică, scor 6-4, 6-1, meciul disputat împotriva lui Dominic Thiem (Austria, 9 ATP) în finala turneului de la Barcelona (Spania), dotat cu premii în valoare totală de 2,324,905 de euro.
Partida dintre cei doi sportivi durat o oră şi 31 de minute. Spaniolul îşi apără trofeul câştigat anul trecut, după ce săptămâna trecută a triumfat şi la Monte Carlo.
După un prim set echilibrat, momentul cheie al meciului s-a produs în setul al doilea, când austriacul şi-a cedat serviciul în game-ul al patrulea. Din acel moment, Nadal a preluat ştafeta, a scos loviturile de forehand din bagaj şi nu i-a mai dat nicio şansă lui Thiem de a mai reveni în meci. Aceasta a fost a cincea finală în acest an pentru Rafa Nadal şi a doua consecutiv. Jucătorul în vârstă de 30 de ani a câştigat săptămâna trecută cel de-al 10-lea titlu de la Monte Carlo, iar duminică a repetat povestea, adjudecându-şi cel de-al 10-lea titlu de la Barcelona.
”În puţine cluburi se joacă, se respiră tenis, aşa cum se întâmplă aici, la Barcelona. Pentru mine este special să câştig în locul în care am crescut. De când am venit prima dată aici m-aţi cucerit. Să câştig acest trofeu în locul în care am crescut este ceva special pentru mine. Aceste două săptămâni, la Monte Carlo şi aici au fost extraordinare şi nu aş fi reuşit acest lucru fără echipa mea.Sper să mă întorc şi la anul aici. Este o mare onoare pentru mine că această arenă va purta numele meu”, a declarat Rafael Nadal în cadrul ceremoniei de premiere.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu