>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Serviciile speciale trebuie să controleze mai strict fluxurile de migraţie, susţine Vladimir Putin


Controlul strict al fluxurilor de migraţie în contextul luptei împotriva terorismului este o necesitate, iar din acest motiv serviciile speciale trebuie să lucreze mai eficient, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, relatează site-ul agenţiei Tass.
"Vedem destul de multe evenimente care reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Această ameninţare vine din partea militanţilor care se infiltrează prin intermediul altor foste republici sovietice. În această lume modernă, oprirea migraţiei este imposibilă. Dar stabilirea unui control strict asupra acestor fluxuri de migraţie este problema momentului", a declarat Putin într-un interviu pentru postul de televiziune MIR.
Liderul de la Kremlin a precizat că este conştient de faptul că majoritatea imigranţilor au venit în Rusia pentru un trai decent şi pentru a-şi ajuta familiile şi a reamintit că Uniunea Economică Eurasiatică implică libera circulaţie a forţei de muncă, a capitalului, a serviciilor şi a bunurilor.
"Acesta este un mare avantaj pentru dezvoltarea ţărilor noastre, un mare avantaj, într-adevăr. În lumea modernă, succesul sau eşecul economiei decide viitorul regiunilor. Succesul economic este imposibil fără integrare, iar această integrare nu poate fi oprită într-o secundă, pentru un număr de motive obiective. Dar serviciile speciale trebuie să funcţioneze mai bine şi mai eficient. Într-un moment în care economia este în joc, niciodată nu trebuie să uităm despre cooperarea noastră în domeniul securităţii", a spus Putin.
Liderul de la Kremlin este sigur că avocaţii vor găsi o modalitate de anulare a documentelor utilizate ca motiv pentru a acorda cetăţenie rusă celor care sunt responsabili pentru activităţi criminale. Moscova a răspuns astfel unei propuneri exprimate de către preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, privind retragerea cetăţeniei în cazul persoanelor implicate în activităţi ale grupării teroriste Stat Islamic.
"În conformitate cu Constituţia din Rusia, nu avem voie să retragem cetăţenia unei persoane, dar putem anula deciziile care au servit la un moment dat drept motiv pentru acordarea cetăţeniei ruse. Vom organiza consultări cu avocaţii noştri şi cred că astfel de decizii vor veni în viitorul apropiat", a precizat Vladimir Putin.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu