>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Trupe americane, desfăşurate în Siria pentru a opri luptele dintre aliaţii turci şi kurzi ai SUA


Statele Unite ar fi desfăşurat militari la frontiera dintre statul turc şi regiunea kurdă autonomă din nordul Siriei, pentru a răspunde unor serii de atacuri din partea Turciei asupra unor poziţii kurde, informează The Independent.
Armata turcă a lansat atacuri aeriene împotriva unor poziţii a trei cantoane autonome din regiunea Rojava, acestea fiind urmate de atacuri de artilerie.
În urma acestor atacuri au fost afectat case şi şcoli. Aproximativ 30 de militari kurzi implicaţi în lupta împortiva reţelei teroriste SI au fost ucişi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.
Forţele americane au fost forţate astfel să intervină între doi dintre aliaţii săi, Turcia fiind de asemenea membru NATO.Vineri, un comandant al miliţiilor kurde YPG a declarat pentru Reuters că se aşteaptă ca trupele americane să ajungă la graniţa regiunii autonome pentru a proteja locuitorii de bombardamente.
Înregistrări video care circulă în mediul online au surpins vehicule blindate cu steaguri americane la frontiera turcă.
Susţinută aerian de coaliţia coordonată de SUA, Forţele Democratice Siriene, inclusiv unităţile kurzilor sirieni, au forţat Stat Islamic să se retragă din mai multe zone din nordul Siriei.
Ankara acuză miliţiile kurde siriene ca ar avea legături cu militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan, grupare considerată teroristă de Turcia.
Turcia şi Statele Unite acţionează de asemenea împreună împotriva poziţiilor reţelei Stat Islamic din zona oraşelor siriene al-Bab şi Raqqa. Ankara a criticat însă dur sprijinul Washingtonului pentru miliţiile kurde din Siria şi refuzul aparent al autorităţilor americane de a-l extrăda pe Gulen.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu