>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

UNGARIA construieşte al doilea gard la frontieră. Premierul Viktor Orban: Va împiedica pătrunderea mulţimilor de imigranţi. Oamenii din Austria şi Germania pot să doarmă liniştiţi


Cel de-al doilea gard, ce va fi construit la frontiera sudică a Ungariei până la sfârşitul lunii mai, va împiedica pătrunderea mulţimilor de imigranţi ce sosesc dinspre Turcia, a declarat vineri premierul ungar, Viktor Urban, citat de MTI.
Viktor Orban, premier ungar: Al doilea gard de la frontiera Ungariei va împiedica pătrunderea mulţimilor de imigranţi
”Oamenii din Austria şi Germania pot să doarmă liniştiţi pentru că ungarii vor proteja frontierele externe ale Europei”, a afirmat Orban pentru postul de radio Kossuth.
Premierul ungar a recţionat în faţa suspendării parţiale a acordului imigraţiei dintre Turcia şi Uniunea Europeană.
El a subliniat faptul că anterior a susţinut că UE trebuie să ajungă la un acord cu Turcia, adăugând că în acelaşi timp că ”punerea securităţii noaste exclusiv în mâinile lor nu a reprezentat o politică inteligentă”.”Să punem securitatea noastră în mâinile Turciei, în timp ce noi îi supărăm, atacăm şi criticăm este şi mai puţin inteligent”, a adăugat acesta.
Orban a afirmat că acesta a fost motivul pentru care a solicitat construirea gardurilor cu ”forţă totală”, în acelaşi timp în care acordul cu Turcia era în aplicare.
Potrivit unei decizii luate marţi de CEDO, Ungaria a deţinut în mod ilegal doi imigranţi extracomunitari într-o zonă de tranzit situată la frontiera cu Serbia, decizia riscând să afecteze planul Guvernului Viktor Orban de a deţine zeci de mii de solicitanţi de azil.
Comentând asupra acestei decizii, Orban a afirmat că : ”Ungaria a fost dată în judecată de o organizaţie internaţională finanţată parţial de George Soros, care a sfârşit în cele din urmă prin a câştiga procesul, cu alte cuvinte, tribunalul a pedepsit un stat ce se supune legilor”.
El a adăugat că: ”Uniunea Europeană ar trebui să-şi menţină scopul de a păstra imigranţii în afara continentului şi de a-i separa de adevăraţii refugiaţi din afara frontierelor europene”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu