>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

VIDEO ATAC TERORIST la Paris. Un poliţist a fost ucis, iar alţi doi agenţi sunt grav răniţi; o turistă străină, rănită uşor / Stat Islamic revendică atentatul LIVE TEXT


Un agent de poliţie a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi grav, în urma unui incident armat care a avut loc pe bulevardul Champs Elysees din Paris, au anunţat autorităţile franceze, care au indicat că atacatorul a fost neutralizat, relatează presa franceză.
VIDEO ATAC la Paris. Cel puţin doi poliţişti, împuşcaţi LIVE TEXT (Imagine: Twitter)
UPDATE 00:41 Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Paris
Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, într-un comunicat difuzat în cursul nopţii de joi spre vineri, atacul armat comis în centrul oraşului Paris, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.
Mesajul de revendicare a fost transmis prin intermediul agenţiei de ştiri Amaq, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic.
Potrivit organizaţiei teroriste sunnite care a proclamat un "califat" în regiuni ocupate în Siria şi Irak, atacul cu armă automată de la Paris a fost comis de islamistul Abu Yusuf, care ar fi cetăţean belgian.
"Autorul atacului comis în zona Champs-Elysées, în centrul Parisului, este Abu Yussef al-Beljiki, un combatant al Statului Islamic", precizează agenţia fundamentalistă Amaq.
Un individ a deschis focul, joi seară, în centrul oraşului Paris, omorând un poliţist şi rănind alte trei persoane - doi agenţi de poliţie şi o turistă străină.
UPDATE 00:37 Francois Hollande: Dovezile existente în atacul de la Paris indică un incident de tip "terorist"
Indiciile existente în atacul armat comis joi seară în centrul oraşului Paris sunt de tip "terorist", a declarat preşedintele Franţei, François Hollande, după reuniunea de criză desfăşurată la Palatul Elysée, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.
UPDATE 00:33  O turistă străină, rănită în atacul armat din Paris
O turistă străină a fost rănită în atacul armat produs joi seară în centrul oraşului Paris, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro, fără a dezvălui naţionalitatea victimei.
"O turistă a fost rănită de gloanţe, având răni la un picior", a declarat un oficial din cadrul poliţiei franceze.
Oficialul citat nu a dezvăluit naţionalitatea turistei.
UPDATE 00:03 Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis condoleanţe după incidentul armat de la Paris şi a declarat că "pare să fie un nou atac terorist", relatează site-ul cotidianului The Independent.
UPDATE 23:50 Ministerul francez de Interne a anunţat că doi agenţi de poliţie sunt grav răniţi şi a infirmat informaţiile privind decesul unui alt agent, notează agenţia de ştiri Reuters.
UPDATE 23:45 Doi agenţi de poliţie au murit în urma incidentului armat care a avut loc în centrul Parisului joi seară, potrivit unei surse din poliţia franceză, citată de agenţia Reuters.
UPDATE 23:32 Direcţia antiteroristă a Parchetului din Paris a preluat investigaţia în cazul incidentului armat
"Direcţia antiteroristă a Parchetului din Paris a fost sesizată în cazul atacului de pe Bulevardul Champs-Elysées, soldat cu moartea unui agent de poliţie", au transmis autorităţile franceze, potrivit postului Europe 1.
Conform Ministerului de Interne, o maşină a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei, iar un individ a deschis focul cu o armă automată spre poliţişti. În schimbul de focuri care a urmat au murit un poliţist şi atacatorul.
Autorităţile franceze nu au stabilit dacă este un incident de drept comun sau de un act terorist, iar un suspect este urmărit activ, au precizat sursele citate.
Premierul Bernard Cazeneuve s-a deplasat la ora 22.00 (23.00, ora României) la Palatul Elysée pentru a-i prezenta preşedintelui François Hollande un raport oficial despre incident.
În Franţa este în vigoare starea de urgenţă în urma unei serii de atentate islamiste soldate în ultimii doi ani cu 238 de morţi.
UPDATE 23:24 Bilanţul a ajuns la un ofiţer de poliţie mort şi alţi doi răniţi
În Franţa este în vigoare starea de urgenţă în urma unei serii de atentate islamiste soldate în ultimii doi ani cu 238 de morţi.
Agenţia de ştiri Reuters relatează că s-au auzit mai multe focuri de armă într-o altă zonă aflată în apropiere de locul unde a avut loc primul incident.
UPDATE 23:05 Primele informaţii indică faptul că ar fi vorba de cel puţin un atacator care a deschis focul în direcţia ofiţerilor.
Poliţia a închis o porţiune din bulevardul Champs Elysees.
Incidentul a avut loc între staţiile de metrou Franklin-Roosevelt and Georges V. Mai multe staţii de metrou din zonă au fost închise.
Ministerul francez de Interne a transmis că presupusul atacator a fost ucis.
Presa francează relatează că atacatorul ar fi deschis focul cu o armă automată în direcţia unei patrule de poliţie.
Poliţistul rănit a fost împuşcat în zona capului, relatează Le Parisien.
Nu este clar dacă este vorba de un incident terorist sau o tentativă de jaf armat.
UPDATE 22:51 Un poliţist a decedat, iar atacatorul a fost neutralizat, în cursul unui incident la Paris
ŞTIRE INIŢIALĂ Cel puţin doi poliţişti au fost răniţi în urma unui incident armat la Paris
Cel puţin doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi în urma unui incident armat care a avut loc pe bulevardul Champs Elysees din Paris, relatează presa franceză.
Primele informaţii indică faptul că ar fi vorba de cel puţin un atacator care a deschis focul în direcţia ofiţerilor.Poliţia a închis o porţiune din bulevardul Champs Elysees.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu