>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

A început AUDIEREA lui Sebastian Ghiţă la ÎCCJ. Fostul deputat, declaraţii prin videoconferinţă


Sebastian Ghiţă este audiat prin videoconferinţă, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Ponta-Blair", audierea fostului deputat viind amânată de joi după ce a cerut să prezent avocatul ales din Serbia.

Audierea se desfăşoară în şedinţă secretă.
Fostul deputat Sebastian Ghiţă ar fi trebui să fie audiat joi, prin videoconferinţă, procedura fiind amânată pentru luni pentru că nu era asistat de avocatul ales din Serbia.
Procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă pentru Sebastian Ghiţă în dosarul „Ponta – Blair”, în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani, avocatul acestuia precizând, săptămâna trecută, că Ghiţă vrea să participe activ la proces.
În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.
Fostul parlamentar a fost audiat, vineri, de o instanţă din Belgrad, în vederea extrădării, acesta spunându-le magistraţilor din Serbia că se opune extrădării în România, argumentând că este persecutat politic, avocatul românului cerând blocarea procedurii de extrădare şi transferul în arest la domiciliu, potrivit Tanjug.
La finalul lunii aprilie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că autorităţile române au transmis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă.
Totodată, Ion Cazacu, avocatul lui Sorin Alexandrescu, a cerut instanţei supreme, la termenul de vineri al procesului "Antena Group-RCS & RDS", audierea lui Sebastian Ghiţă, motivând printr-o declaraţie în care acesta ar fi zis că are dovezi că dosarul a fost construit de Ioan Bendei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu