>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Călin Popescu Tăriceanu: E nevoie de Legea răspunderii magistraţilor, care să prevină excesele din sistem


Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a pledat, marţi, pentru adoptarea unei legi a răspunderii magistraţilor, care să prevină excesele din sistemul judiciar, invocând ”o statistică îngrijorătoare cu privire la amploarea pe care fenomenul ascultării telefoanelor românilor a luat-o”.
”Astăzi (marţi - n.r.), în spaţiul public, a fost prezentată o statistică îngrijorătoare cu privire la amploarea pe care fenomenul ascultării telefoanelor românilor a luat-o. Vorbim de sute de mii de români care s-au aflat într-o astfel de situaţie. În faţa acestor date, este greu să susţii că abuzurile în România sunt excepţii. Ele tind să devină regula”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.
În opinia lui Tăriceanu, apare încă o întrebare: care poate fi justificarea pentru acest număr uriaş de interceptări?
”Statistica prezentată este încă un indiciu al problemelor majore din sistemul de Justiţie. Este încă un episod din serialul din ultimele săptămâni care a dărâmat toate miturile construite în ultimii ani. În spaţiul public, au fost ridicate multiple întrebări şi redau doar câteva. Cum este posibil ca şefii instituţiilor de forţă să fie prezenţi, în noaptea alegerilor, în casa unui om politic, participant la respectivele alegeri? Au fost folosite documente din arhiva SIPA pentru a şantaja magistraţi sau nu? ALDE ca partid liberal are datoria să acţioneze pentru a responsabiliza actorii din sistemul de justiţie, astfel încât să existe garanţia respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, a adăugat liderul ALDE.
El a precizat că susţine că este nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor, care să prevină excesele din sistemul judiciar.
”Este o garanţie că magistraţii vor acţiona cu mai multă atenţie la drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi este un pas spre însănătoşirea sistemului de Justiţie din România”, a apreciat Călin Popescu Tăriceanu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu