>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Controlorii de trafic aerian vor declanşa marţi, 30 mai, greva generală. Negocierile dintre sindicate şi Ministerul Transporturilor au EŞUAT: Zborurile vor fi blocate


Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) nu renunţă la greva generală programată pentru marţi, 30 mai, începând cu ora 9.00, pe termen nelimitat, astfel că zborurile vor fi blocate. Sindicatele au ieşit luni de la discuţiile cu Ministerul Transporturilor şi au anunţat că negocierile au eşuat.

Liderii ATSR au precizat că "greva ar putea să dureze o oră-două sau să continue pe termen nelimitat dacă nici mâine (marţi dimineaţa - n.n.) nu se va ajunge la nicio concluzie".
Planul de performanţă, "documentele necesare pentru a preveni intrarea ROMATSA în faliment", trebuie trimise până la data de 5 iunie la Comisia Europeană, potrivit unui comunicat al ATSR, publicat anterior pe o pagină de socializare. Având în vedere minivacanţa din perioada 1-5 iunie, liderii sindicatului susţin că documentele trebuie trimise până pe 31 mai.
"Aici e vorba de nişte documente care trebuie trimise până la 31 mai către forurile intrenaţionale. Aici ar putea interveni ministrul pozitiv, în sensul că dânsul ştia din luna ianuarie. Din păcate, până să anunţăm greva, domnul ministru a uitat, a avut alte probleme. Este obligatoriu să se implice", a spus Gabriel Tudorache, preşedintele ATSR.ROMATSA face toate documentele, le aprobă Consiliul de Administraţie, apoi sunt trimise la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) să fie vizate şi ajung la Ministerul Transporturilor. AACR trimite documentele la Comisia Europeană cu semnătura directorului din Aviaţie Civilă, cu semnătura ministrului", a explicat liderul sindicatului.
Ministrul Transporturilor, Alexandru Cuc, a declarat vineri că monitorizează situaţia de la ROMATSA, unde sindicaliştii au anunţat declanşarea unei greve în toate subunităţile de la nivelul companiei, începând din 30 mai. Acesta a precizat că presiunea pusă pe minivacanţa de Rusalii este nejustificată.
El a precizat atunci că este deschis dialogului, dar sindicaliştii ar trebui să vină cu "lucruri clare", şi nu cu "ambiţii de pe urma cărora să aibă de suferit românii".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu