>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dolj: O fetiţă de patru luni a murit în urma complicaţiilor rujeolei


O fetiţă de patru luni a murit în urma complicaţiilor rujeolei, boală pe care ar fi luat-o de la mama ei, o minoră nevaccinată. Acesta este al şaselea deces cauzat de rujeolă în judeţul Dolj şi al 27-lea în ţară, în ultimele luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O fetiţă de patru luni din comuna doljeană Catane a murit în urma complicaţiilor date de rujeolă. Fetiţa a luat boala de la mama sa, minoră, care nici ea nu fusese vaccinată.
Potrivit medicilor, fetiţa a ajuns iniţial la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, însă pentru că boala ei s-a agravat, pe 19 mai a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde joi a decedat.
„Copilul era din mediul rural, dintr-o comunitate închisă. Mama, nevaccinată, a făcut rujeolă şi i-a transmis şi fetiţei boala. Se va face o anchetă epidemiologică, la fel ca în toate cazurile. Se va încerca vaccinarea contacţilor, dar dacă vor. Dar ei refuză să se vaccineze. Majoritatea cazurilor sunt în comunităţi închise, nu frecventează şcoala, drept urmare nu au fost probleme în şcoli” a precizat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.
Acesta este cel de-al şaselea deces în rândul copiilor cauzat de rujeolă, înregistrat în judeţul Dolj şi al 27-lea în ţară.
Potrivit medicilor, cele mai multe cazuri de rujeolă în Dolj au apărut în comunităţile de romi, cu familii numeroase, care refuză vaccinarea, fiind înregistrate focare în Craiova, Baileşti şi Filiaşi.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu