>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

După ce a anunţat că nu va renunţa la implementarea benzilor unice, pentru fluidizarea traficului, Firea redirecţionează 2% din impozitul pe venit către transportul alternativ


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că redirecţioneaza 2% din impozitul pe venit pe anul 2016 către OPTAR - Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România.

"Am decis să donez 2% din impozitul pe venitul meu salarial pentru organizaţia OPTAR, pentru că susţin promovarea mijloacelor alternative de deplasare în Bucureşti. De asemenea, Primăria Municipiului Bucureşti îşi reafirmă angajamentul de a sprijini şi încuraja mersul cu bicicleta în Capitală, nu doar în scop recreativ, ci ca un mod alternativ de transport. De altfel, aşa cum ştiţi, în bugetul de anul acesta al PMB există aprobaţi indicatorii economici în cadrul PIDU, în valoare totală de 73 milioane de euro pentru proiectul realizării de piste de biciclete şi amenajări conexe, din care anul acesta au fost alocaţi 2 milioane de euro, proiectul fiind eligibil pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile din partea UE", a declarat Gabriela Firea printr-un comunicat remis MEDIAFAX.
Anunţul Primarului General vine la doar câteva zile după ce a fost dur criticată de o parte dintre şoferii care au circulat la începutul acestei săptămâni prin Capitală. Pe DN 1 s-au format un ambuteiaj de peste 16 kilometri, pe sensul spre Bucureşti, după ce primăria a decis să monteze stâlpi de demarcaţie pe şosea prin care una din benzi a fost restricţionată traficului rutier, fiind alocată exclusiv circulaţiei autobuzelor.
După mai multe ore de în care traficul a fost paralizat aproape în zona de nord a Capitalei, Gabriela Firea a anunţat că măsura de instituire a benzii unice pentru RATB a fost doar un test, restricţiile au fost ridicate, iar aceste tronsoane dedicate transportului public vor fi create după ce elevii vor intra în vacanţă. Ulterior, administraţia locală a demontat şi stâlpii de demarcare a benzii pentru autobuze.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu