>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Egiptul a atacat baze jihadiste după atacul împotriva autobuzului în care se aflau crestini


Egiptul a atacat, vineri, ţinte jihadiste ca răspuns la atacul în care aproximativ 26 de persoane au fost ucise după ce mai mulţi indivizi au deschis focul asupra unui autobuz în care se aflau membri ai minorităţii creştine de rit copt, a declarat preşedintele Abdel Fattah al-Sisi, citat de AFP.

"Egiptul nu va ezita să lovească taberele de antrenament teroriste, atât pe teritoriul naţional, cât şi în străinătate", a declarat preşedintele Abdel Fattah al-Sisi, citat de AFP.
Cel puţin 26 de persoane au fost ucise, iar alte 25 rănite, după ce mai mulţi indivizi au deschis focul asupra unui autobuz în care se aflau membri ai minorităţii creştine de rit copt din Egipt, informează BBC News online, citând presa şi autorităţile egipteane.
Bilanţul anterior era de 23 de morţi şi 25 de răniţi.Incidentul a avut loc în provincia Minya, aflată la aproximativ 250 de kilometri sud de Cairo.
Autobuzul se îndrepta spre mânăstirea Sfântul Samuel.
Creştinii de rit copt au fost ţinta mai multor atacuri teroriste în ultimele luni, inclusiv două atentate sinucigaşe pe data de 9 aprilie care vizat biserici copte şi care s-au soldat cu 46 de morţi.
Atacurile au fost revendicate de reţeaua extremistă Stat Islamic, însă până acum nimeni nu a revendicat atentatul de vineri.
Autobuzul era parte a unui convoi care a fost oprit de opt până la zece indivizi îmbrăcaţi în uniformă militară. Atacatorii au folosit arme de foc automat, după care au părăsit scena incidentului în trei vehicule de teren.
Ibram Samir, un oficial creştin din Minya, a declarat pentru cotidianul New York Times că printre victime se numără şi câţiva copii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu