>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

FOTO Dan Radu Ruşanu, la lansarea ”Mai sunt judecători la Berlin”: Sistemul şi-a devorat întotdeauna iniţiatorii


Dan Radu Ruşanu a declarat, miercuri, la lansarea cărţii ”Mai sunt judecători la Berlin”, că sistemul abuziv şi-a devorat întotdeauna iniţiatorii, iar politicienii sunt oglinda societăţii în care trăim.
Dan Radu Ruşanu, la lansarea ”Mai sunt judecători la Berlin”: Sistemul şi-a devorat întotdeauna iniţiatorii
Fostul liberal a declarat miercuri, la lansarea cărţii ”Mai sunt judecători la Berlin” că două edituri au refuzat publicarea manuscrisului, pe motiv că ”nu este momentul pentru publicarea acestei cărţii”.
”Întrebarea a fost: Ce urmăriţi şi Ce doriţi să demonstraţi. Răspunsul e simplu: ca fost politician am vrut să arăt, ca si în politica, nimeni şi nimic nu se defineşte prin alb sau negru. Sau,mai simpu, că nu există nici Scaraoschi sau Maica Teresa. Lipsa de performanţă a societăţii româneşti a fost motivată de lipsa de performanţă a clasei politice. Consider că această clasă politică a reprezentat evoluţia societăţii româneşti. Dacă considerăm că politicienii de azi sunt mai credibili şi mai ataşati idealurilor înseamnă că am evoluat, dacă nu, avem o problemă”, a spus Dan Radu Ruşanu.
Acesta a făcut referire şi la fostul preşedinte Traian Băsescu, fără a-i spune însă numele.
”Cel care se lamentează de abuzurile sistemului şi, apărute normal după 2014, e cel care a inventat sistemul şi am participat la cazuri precum Decebal Traian Remeş, Adrian Năstase. Cel de care vă vorbesc a constantat abuzurile doar în momentul în care el şi acoliţii lui au început să fie anchetaţi de sistem. Dacă se uita în istorie (...) politicianul ar fi văzut că sistemul şi-a devorat iniţiatorii”, a spus Ruşanu.
Volumul scris de Dan Radu Ruşanu, în timpul detenţiei, aduce în paginile sale dezvăluiri incendiare despre actorii politici din România dar este şi o mărturie a experienţei, trăită de autor. Personaje publice de la cel mai înalt nivel, Crin Antonescu, Traian Băsescu, Gheorghe Funar, Theodor Stolojan, sunt doar cîţiva dintre eroii cărţii.
Dan Radu Ruşanu a fost arestat preventiv, în anul 2014, timp de patru luni şi a stat în arest a domiciliu alte trei luni în dosarul "Carpatica Asig", fiind acuzat de folosirea influenţei unei persoane care îndeplineşte o funcţie publică, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat.
În 2016, Ruşanu a fost achitat în primă instanţă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu