>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Gesturi şi cuvinte obscene, în Parlament: "Dă cu 'labele', vezi că faci fractură"; "Nu v-a stricat rozeta la Vaslui!", "Violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!"


Deputaţii Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi Corneliu Bichineţ (PMP) au susţinut, marţi, la tribuna Parlamentului, în plenul comun, discursuri în care au folosit gesturi şi cuvinte obscene, jigniri triviale şi acuze, chiar şi reciproce.
Gesturi şi cuvinte obscene, în Parlament: "Dă cu 'labele', vezi că faci fractură"; "Nu v-a stricat rozeta la Vaslui!", "Violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!"
Bacalbaşa a fost cel care a dat tonul jignirilor, el luând cuvântul după Corneliu Bichineţ.
„Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!”, şi-a început discursul Bacalbaşa.
El a continuat cu jigniri directe la adresa preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, căreia i-a greşit numele.
„Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa.
La acest moment, preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase, i-a solicitat lui Bacalbaşa să încheie discursul şi i-a cerut repetat să plece la locul său, în sală.
Parlamentarii USR au părăsit sala, în semn de protest faţă de limbajul folosit de deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa la adresa preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan.
"Am decis cu toţii să ieşim din sală pentru a protesta faţă de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul. Am văzut din partea unui bărbat la adresa unei femei, mai întâi, după care am văzut o replică într-un limbaj care nu poate fi reprodus. Nu credem că ăsta este limbajul pe care îl aşteaptă cetăţenii de la Parlamentul României. Credem că protestul nostru o să ajute la normalizarea situaţiei din Parlament", a declarat liderul USR, Nicuşor Dan, anunţând că va cere "sancţiuni".
"Codul de conduită este o obligaţie pe care România şi-a asumat-o pentru MCV. Putem să avem oricâte coduri dacă nu avem sancţiuni în el. E vorba că de multe ori în plenul Parlamentului (...) au fost atacuri nedemne la persoane, de multe ori la femei şi lucrul acesta nu trebuie să se mai întâmple", a mai spus Dan.
De asemenea, parlamentarii din sală au vociferat şi au bătut cu palmele în pupitre.
„Dă cu <labele>, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să ...votezi”, a spus Bacalbaşa, de la tribuna Parlamentului, făcând totodată un gest obscen cu mâna dreaptă ridicată în sus şi pendulând antebraţul. În acest moment, preşedintele de şedinţă i-a închis microfonul lui Bacalbaşa.
Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat un drept la replică, pe care l-a utilizat pentru a folosi, la rândul său, cuvinte triviale şi a-l jigni pe antevorbitorul său.
„Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta”, i s-a adresat acesta lui Bacalbaşa.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu