>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

O nouă amânare în procesul Băsescu vs. Dodon. Avocatul lui Igor Dodon NU s-a prezentat in instanţă

Procesul dintre Traian Băsescu şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, privind anularea cetăţeniei moldoveneşti, a fost amânat încă o dată, reprezentantul lui Dodon neprezentându-se la primul termen de judecată, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu.


„Reprezentantul preşedintelui Igor Dodon nu s-a prezentat la primul termen de judecată fixat pentru data de 30 mai, nefiind făcută nici dovada primirii citaţiei. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 30 iunie”, a declarat pentru MEDIAFAX, Andrei Bivol, avocatul fostului preşedinte Traian Băsescu.
Aceasta este cea de a doua amânare în procesul pe care Traian Băsescu i l-a intentat lui Igor Dodon, după ce preşedintele moldovean a înaintat la prima înfăţişare, din data de 16 mai, o cerere de recuzare care a dus la înlocuirea magistratului Viorica Puică, invocând că prin admiterea cererii de suspendare a decretului care anula cetăţenia moldovească judecătorul s-a antepronunţat asupra fondului cauzei.
Deşi instanţa a respins toate argumentele pârâtului, aceasta a concluzionat că situaţia creată între judecător şi părţile procesului este de natură să afecteze percepţia imparţialităţii judecătorului de caz şi a admis cererea de recuzare, a precizat avocatul lui Traian Băsescu, pentru MEDIAFAX, adăugând că încheierea nu se supune nici unei căi de atac. Ulterior, instanţa a stabilit a termen de judecată data de 30 mai.La începutul anului, Traian Băsescu l-a dat în judecată pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susţinând că i-a retras cetăţenia în mod ''arbitrar''.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu