>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Olguţa Vasilescu: Nu am auzit pe nimeni să fi muncit 200 de ani, ca să acopere o indemnizaţie de 35.000 euro


Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a distribuit pe pagina sa de Facebook o postare a unei persoane care se arăta indignată de faptul că un părinte ia o indemnizaţie de creştere a copilului de 35.000 de euro şi a transmis că acesta nu e singurul caz de acest gen.

"Nu e singurul care primeşte 35 000 euro indemnizaţie de creştere copil! Ştiţi câţi ani trebuie sa contribuie un astfel de tătic care primeşte timp de doi ani, lunar, o suma de 100.000 lei? 200 de ani!!! Şi unii spun ca merita astfel de indemnizaţii pentru ca «au cotizat destul la stat». N-am auzit pe nimeni care sa fi muncit 2400 de luni, adică 200 de ani, cât sa acopere cuantumul unei astfel de indemnizaţii!", a scris ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.
Ministrul Muncii a declarat, joi, înaintea şedinţei de Guvern, că urmează să propună Guvernului o variantă de plafonare a indemnizaţiilor pentru mame, afirmând că există o practică de a majora artificial aceste indemnizaţii, inclusiv prin vânzarea de locuinţe.
"Introducerea plafonului peste o sumă de 8.000 de lei nu afectează mai mult de 3% dintre cei care primesc aceste indemnizaţii, dar oprim o practică ce tinde să devină foarte periculoasă pentru bugetul de stat. La ora actuală suntem în analiză şi urmează să propunem guvernului o variantă de plafonare", a spus Lia Olguţa Vasilescu la începutul şedinţei de Guvern.
Ea a ţinut să dea exemplu ţări din Uniunea Europeană care nu plătesc deloc indemnizaţia, printre care Marea Britanie, Olanda, Luxembrug, Grecia, Irlanda, Malta. Vasilescu a precizat că în alte ţări indemnizaţia se acordă, dar media este de 500 de euro/lună.
Ţara europeană care plăteşte cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea copilului este Germania, dar doar în anumite condiţii, unde ajunge la 1800 de euro/lună.
Potrivit ministrului Muncii, cele mai mari indemnizaţii din România se acordă unui avocat din Bucureşti, respectiv 159.348 lei/lună, peste 35.000 de euro, iar la Constanţa, pentru drepturi de proprietate intelectuală - 141.679 de lei/lună, precizând că există cereri pentru indemnizaţii ”cu sume mult mai mari.
Premierul Grindeanu i-a cerut ministrului Muncii să facă analiza cât mai repede, pentru ca toţi să fie informaţi cu privire la impact.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu