>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Romsilva: Tăierile ilegale în fondul forestier de stat scad în primul trimestru din 2017


Volumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat administrat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a scăzut cu 20,86% în primul trimestru al anului, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat remis joi de instituţie.
În primele trei luni ale acestui an s-a înregistrat un volum al tăierilor ilegale de 8.533 metri cubi, faţă de 10.782 metri cubi în primul trimestru din 2016. Prejudiciul provocat de tăierile ilegale este în scădere, la 2,27 milioane de lei, faţă de 3,2 milioane de lei în primul trimestru al anului trecut.
"Angajaţii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva au efectuat în primul trimestru al acestui an 23.190 de controale privind circulaţia materialului lemnos, din care 5.274 în comun cu organele de poliţie, fiind constatate 335 de infracţiuni silvice şi 4.638 de contravenţii silvice. În urma acestor controale, au fost aplicate amenzi cu o valoare totală de 9,8 milioane de lei şi s-au confiscat 4.790 de metri cubi de material lemnos", se arată în comunicatul Romsilva.
Volumul tăierilor ilegale în fondul forestier privat administrat de Romsilva s-a diminuat în primele trei luni ale anului cu 20,14%, înregistrându-se 4.408 metri cubi tăiaţi ilegal.
Anul trecut s-a înregistrat o scădere de 16,27% a volumului tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, adică un volum total de 47.788 de metri cubi.
Potrivit Romsilva, au crescut de patru ori agresiunile îndreptate împotriva personalului silvic, în primele trei luni fiind înregistrate 12 cazuri de agresiune, faţă de 3, în perioada similară a anului trecut.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează o suprafaţă de 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a statului şi, pe baze contractuale, aproximativ 1 milion de hectare fond forestier al unor unităţi administrative sau aflat în proprietate privată.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu