>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Senatorul PSD Mihai Fifor, posibil înlocuitor al lui Şerban Nicolae la şefia grupului din Senat / Nicolae îşi va pierde ambele funcţii deţinute în Senat


Senatorul PSD Mihai Fifor ar putea fi propus, miercuri, de liderul PSD Liviu Dragnea pentru a prelua şefia grupului PSD din Senat, acesta urmând să îl înlocuiască astfel pe Şerban Nicolae, care va fi sancţionat, tot la propunerea lui Dragnea, de CExN, au precizat pentru MEDIAFAX surse din partid.
Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD s-a reunit, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri, la Bucureşti, la cererea liderului Liviu Dragnea, pentru a decide dacă şi în ce mod vor fi sancţionaţi senatorul Şerban Nicolae şi deputatul Nicolae Bacalbaşa, dar şi pentru a valida candidaturi la alegerile parţiale din 11 iunie.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a venit la şedinţă însoţit de senatorul PSD Mihai Fifor şi de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Dragnea le-a spus jurnaliştilor, înainte de a intra în sala de şedinţă, că îşi menţine declaraţiile anterioare potrivit cărora Şerban Nicolae trebuie sancţionat.
Şerban Nicolae a venit la şedinţa CExN, însă a evitat să facă declaraţii presei. Potrivit unor surse, este posibil ca el să îşi depună mandatul de lider de grup şi de preşedinte al Comisiei juridice, ca să nu mai fie necesar ca Dragnea să facă o propunere de sancţionare.
În locul lui Şerban Nicolae la şefia Comisiei juridice ar putea fi propus senatorul PSD Robert Cazanciuc.
CExN al PSD a fost convocat, săptămâna trecută, de către preşedintele partidului, Liviu Dragnea, în mod special pentru a discuta cazul preşedintelui Comisiei Juridice din Senat, Şeerban Nicolae, care este şi liderul grupului PSD din Senat.
Dragnea a declarat public că este „nemulţumit” de modul în care Şerban Nicolae a gestionat lucrările Comisiei juridice din Senat în ceea ce priveşte Legea graţierii, în condiţiile în care acesta a propus, iar senatorii PSD din Comisie au votat, graţierea faptelor de corupţie, deşi atât el, cât şi premierul Grindeanu au avut declaraţii publice prin care s-au poziţionat împotriva acestei propuneri.
Surse din PSD au precizat că „nemulţumirea” lui Dragnea ar avea la bază faptul că Şerban Nicolae le-ar fi transmis senatorilor PSD din Comisia juridică informaţii greşite despre decizia politică a partidului.
„Pe mine m-a interesat ca acele amendamente (privind graţierea faptelor de corupţie, n.r.) să nu fie adoptate. Eu am înţeles - dar vreau să discutăm în mod deschis şi transparent în CExN asta - că li s-a spus (senatorilor PSD din Comisia juridică, n.r.) că e în regulă cu acele amendamente. Când au văzut poziţia mea, şi-au dat seama că, de fapt, nu era o informaţie corectă”, a spus Dragnea, săptămâna trecută.
Mai mult, Dragnea şi Şerban Nicolae au avut un schimb de replici, desfăşurat prin intermediul presei, care a culminat cu o declaraţie „dură” a liderului PSD la adresa lui Nicolae, privind faptul că „părerile personale” se pot exprima „în baie”.
Dragnea a apelat, totodată, şi la argumentul autorităţii pe care i-o dă funcţia de lider al partidului.
„Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionit”, a declarat, public, liderul PSD.  
Surse din PSD au menţionat că Şerban Nicolae riscă să piardă, miercuri, atât funcţia de preşedinte al Comisiei juridice din Senat, cât şi pe cea de lider de grup.
„După câte ştiu eu PSD, ori pierde amândouă funcţiile, ori le păstrează pe amândouă”, a precizat sursa citată.
Între timp, în cursul zilei de marţi, s-a adăugat, în mod inopinat, o altă temă de discuţie pe ordinea de zi a CExN de miercuri, tot la categoria „Sancţiuni”.
Este vorba de cazul deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa, care, în timpul unui discurs susţinut în faţa plenului comun al Parlamentului, a folosit gesturi şi cuvinte obscene, triviale.
Dragnea s-a sesizat imediat şi a declarat public că CExN va lua în discuţie această „speţă”, mai ales că Bacalbaşa nu este la prima „ieşire” de acest gen, deşi a vorbit personal cu acesta şi i-a solicitat să se abţină.
În ceea ce îl priveşte pe Bacalbaşa, surse din PSD au precizat că este posibil ca CExN să decisă suspendarea sa din partid, pe o perioadă determinată, aşa cum s-a întâmplat întâmplat în cazul deputatului Cătălin Rădulescu, care a devenit notoriu în urma declaraţiilor sale publice privind posesia unei mitraliere AKM.
Pe de altă parte, tot în şedinţa de miercuri, CExN al PSD va discuta şi despre candidaturile pe care social-democraţii le vor susţine la alegerile parţiale din 11 iunie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu