>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Simona Halep s-a CALIFICAT în finala turneului de la Roma: Mă simt foarte încrezătoare. Cu cine va juca


Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Roma, din Italia, de categorie Premier 5, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii în valoare totală de 2.775.745 de euro. Finala turneului de la Roma va avea loc duminică, de la 14:30.

UPDATE: Svitolina - Halep, finala turneului de la Roma, după ce Muguruza a abandonat în semifinale
 Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 8, s-a calificat în finala turneului de la Roma, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii de 2.775.745 de euro, fază în care va evolua cu Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4.
În penultimul act al competiţiei, Halep a învins-o, scor 7-5, 6-1, pe jucătoarea olandeză Kiki Bertens, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 15, într-o oră şi 18 minute de joc.
"Sunt foarte bucuroasă că am putut să termin meciul, pentru că e neplăcut să fii întrerupt de ploaie. Mă simt foarte încrezătoare, titlul de la Madrid mă face mai puternică, mă simt minunat şi îmi doresc să continui să joc şi să încerc să câştig acest titlu", a declarat Simona Halep, la finalul partidei.
De-a lungul întâlnirii, Halep nu a comis duble greşeli şi a avut procentaj de reuşită la serviciu de 67 la sută cu prima minge şi 64 la sută cu cea de-a doua. Ea a avut 17 lovituri direct câştigătoare şi doar nouă erori neforţate, iar adversara sa a reuşit 20 de lovituri direct câştigătoare şi a comis 31 de greşeli neprovocate. Halep a făcut şase break-uri şi şi-a pierdut serviciul de două ori.
Svitolina a obţinut calificarea în ultimul act al competiţiei, după abandonul jucătoarei spaniole Garbine Muguruza, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 3, în primul set, la scorul de 4-1 pentru ucraineancă, după 22 de minute de joc.
"Sunt puţin şocată încă din pricina acestui sfârşit. Îi doresc lui Garbine recuperare cât mai rapidă: urmează un turneu atât de important pentru ea, Roland Garros-ul, unde este deţinătoarea trofeului. Sunt, cu siguranţă, foarte emoţionată şi bucuroasă pentru că voi juca finala. Sper să mă bucur de finală, voi încerca să o câştig şi sper să reuşesc", a declarat, la finalul partidei, Svitolina.
Va fi cea de-a doua înfruntare dintre Halep şi Svitolina. Românca a câştigat primul meci, în 2013, la Sofia, în faza grupelor la Turneul Campioanelor 2, scor 6-1, 6-1.
Prezenţa în finala competiţiei garantează un cec în valoare de 230.565 de euro şi 585 de puncte în ierarhia mondială. Câştigătoarea turneului din capitala Italiei va primi 461.355 şi 900 de puncte WTA.Prezenţa în finala competiţiei garantează un cec în valoare de 230.565 de euro şi 585 de puncte în ierarhia mondială. Câştigătoarea turneului din capitala Italiei va primi 461.355 şi 900 de puncte WTA.
Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, va evolua pentru prima dată într-o finală la turneul de la Roma. În 2016, ea a fost eliminată în turul secund.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu