>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

SUA au efectuat un test cu o rachetă balistică intercontinentală, lansată din California


Forţelor Aeriene ale Statelor Unite au efectuat un test cu o rachetă balistică intercontinentală fără încărcătură nucleară, lansată din California şi care a aterizat lângă un atol din Oceanul Pacific, a anunţat miercuri armata americană, notează site-ul AFP.
Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene, Joe Thomas, a precizat că testul a fost de rutină şi nu a avut scopul unei demonstraţii de forţă în raport cu autorităţile nord-coreene şi programul lor nuclear.
Racheta balistică Minuteman III, neîncărcată, a decolat la ora 07.02 GMT de la baza aeriană Vandenberg din California şi a parcurs circa 6.700 km, până când s-a prăbuşit lângă un atol din Oceanul Pacific, care face parte din Insulele Mashall.
Dispozitivele Minuteman III, capabile să transporte arme nucleare, sunt testate de aproximativ patru ori pe an, potrivit Comandamentului Forţelor Aeriene. Precedentul test american cu o rachetă balistică intercontinentală a avut loc pe 26 aprilie.
"Aceste teste verifică acurateţea şi fiabilitatea sistemului ICMB (n.a. - rachete balistice intercontinentale), oferind informaţii valoroase pentru o descurajare nucleară sigură şi eficientă. Programul de teste ICBM demonstrează capacitatea operaţională a rachetei Minuteman III şi garantează capacitatea SUA de a menţine o descurajare nucleară puternică şi credibilă, ca element-cheie al securităţii naţionale şi al securităţii aliaţilor şi partenerilor lor", se arată în comunicatul armatei americane.
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat în repetate rânduri că ar putea interveni militar împotriva Coreei de Nord, pentru limitarea capacităţilor balistice şi nucleare ale regimului stalinist condus de către Kim Jong-Un.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu