>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Una dintre navele militare trimise de SUA în largul Peninsulei Coreea s-a LOVIT cu un vas de pescuit


Una dintre navele militare care însoţesc portavionul american Carl Vinson, trimis de Administraţia Donald Trump în largul Peninsulei Coreea în contextul tensiunilor cu Phenianul, a intrat în coliziune cu o ambarcaţiune de pescuit sud-coreeană.
Una dintre navele militare trimise de SUA în largul Peninsulei Coreea s-a lovit cu un vas de pescuit
Incidentul maritim a avut loc marţi, la circa 90 de kilometri de Insula sud-coreeană Ulleung-do, situată în Marea Japoniei.
"A avut loc un incident care a implicat crucişătorul USS Lake Champlain şi nava sud-coreeană de pescuit 502 Namyang; incidentul s-a produs la 90 de kilometri sud de Insula Ulleung-do", a declarat un oficial militar citat de agenţia sud-coreeană Yonhap.
Nava militară americană a fost lovită pe partea stângă, în zona centrală.
Un oficial militar american citat de postul Fox News a confirmat incidentul, precizând că nicio persoană nu a fost rănită şi că ambele nave au putut continua cursele.
Crucişătorul USS Lake Champlain face parte din grupul naval aferent portavionului USS Carl Vinson, trimis de Administraţia Donald Trump în Marea Japoniei pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord. Navele militare participă la exerciţii cu vase ale forţelor navale din Coreea de Sud şi Japonia.
Pe 27 aprilie, o navă militară rusă s-a scufundat după ce a intrat în coliziune cu un vas comercial, în sud-vestul Mării Negre.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu